Strana zelených odsuzuje útoky na mateřské centrum

11.04.2016 20:12

Strana zelených odsuzuje útoky na mateřské centrum v Pardubicích, které provozuje ombudsmanka Strany zelených Olga Pavlů a které organizovalo kromě jiných sbírek také sbírky pro pomoc uprchlíkům.

Strana zelených odsuzuje útoky na mateřské centrum
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

"Útok na objekt, který je určen dětem, kvůli politickému názoru jeho ředitelky, považujeme za jasný důkaz toho, že nebezpečí pro českou společnost nepředstavují uprchlíci, ale fašizující se společnost a bojůvky takzvaných vlastenců," uvedl předseda Strany zelených Matěj Stropnický.

Mateřské centrum Kašpárek v Pardubicích se za poslední měsíce stalo několikrát cílem vandalských útoků. Poslední útok v podobě znečištění červenou barvou připomínající krev a vyvěšení falešného parte se jménem ředitelky mateřského centra Olgy Pavlů považuje Strana zelených za přímý útok na svobodu vyjadřovat politické názory. "Takovéto vyhrožování je v civilizované společnost nepřijatelné. Skutečnost, že si autoři navíc vybrali za svůj cíl zařízení, které je určeno pro děti, ještě více podtrhuje jejich zbabělost a lidskou malost," uvedla Irena Moudrá Wünschová, první místopředsedkyně strany.

Strana zelených podporuje dobrovolníky a dobrovolnice, kteří se zapojili do pomoci lidem na útěku. "Mnozí z nich se za svou energii, čas a peníze, které do pomoci uprchlíkům věnovali, dočkali od svého okolí nevraživosti nebo výhrůžek. Je třeba jasně říct, že pomoc lidem v nouzi by měla být samozřejmostí, a nikoli aktem občanské statečnosti, jak se žel nyní děje. O to více je potřeba pomoc všech dobrovolníků ocenit," uvedl Matěj Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.