Střecha (Hnutí PRO Hodonín): Koutek před školou je symbolickým začátkem přeměny parku

19.12.2021 14:01

Před vchodem do Základní školy U Červených domků v Bažantnici nedávno vzniklo odpočinkové místo s dočasnými lavičkami a jehličnany, které má oživit prostor po někdejším parku zničeném tornádem.

Střecha (Hnutí PRO Hodonín): Koutek před školou je symbolickým začátkem přeměny parku
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Připravila je Nadace Proměny jako první symbolický krok před rekonstrukcí celého areálu. V předvánočním období, ve čtvrtek 16. prosince, žáci školy koutek převzali. Při této příležitosti jim zaměstnanci MND a.s. předali finanční dar. 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí

Pro volný prostor před základní školou město připravuje ve spolupráci s Nadací Proměny celkové řešení, do kterého plánuje zapojit i veřejnost. „Celé toto území bylo poničeno tornádem a bude se obnovovat ve spolupráci s nadacemi manželů Komárkových v několika projektech a etapách. Prostor před základní školou je jedním z nich,“ přiblížil záměry obnovy území starosta města Libor Střecha. „Předání koutku je symbolickým zahájením proměny prostoru před školou. Je to začátek a připomínka toho, že jsme na toto území nezapomněli, ba naopak, že se na jeho řešení intenzivně projekčně pracuje. Chceme  vytvořit krásný veřejný prostor, který budou užívat jak žáci základní školy, tak široká veřejnost, maminky s dětmi a všichni, kteří z něj budou vcházet do další části území, které budeme také obnovovat,“ řekl starosta.

Ředitelka společnosti MND, a.s., Jana Hamršmídová, pak předala škole finanční dar od zaměstnanců společnosti. „Jako součást skupiny KKCG máme velký zájem pomáhat a podílet se na obnově po tornádu, protože vzdělávání a mladou generaci považujeme za budoucnost,“ řekla. „Jeden z projektů vyzval naše zaměstnance ke sportování. Začali jsme počítat ujeté, uplavané a ušlapané kilometry a každý kilometr jsme ocenili nějakou částkou. V průběhu měsíce října jsme tak vyšlapali 15 tisíc korun,“ uvedla ředitelka. O použití daru rozhodnou sami žáci prostřednictvím dětského parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…