Strejček (ODS): Evropská politika ODS je jednou z posledních, ve které jsme voliče nezklamali

08.04.2014 19:47

V pátek 4. 4. 2014 jsem se v Třebíči zúčastnil kampaně na podporu české koruny. S chutí jsem nejprve podepsal petiční arch. V závazku přijmout evropskou měnu euro totiž dlouhodobě vidím velké nebezpečí pro české hospodářské, sociální i společenské zájmy.

Strejček (ODS): Evropská politika ODS je jednou z posledních, ve které jsme voliče nezklamali
Foto: istrejcek.cz
Popisek: Ivo Strejček

Mé postoje a jejich detailní vysvětlení lze za ta léta dohledat v desítkách mých textů, stanovisek, vystoupeních na nejrůznějších konferencí i ve vystoupeních v Evropském parlamentu.

Měl jsem v Třebíči radost z toho, jak spontánně se k petici ODS připojovali občané Třebíčska. Bez jakéhokoliv přemlouvání, dokonce i lidé, kteří mi říkali, že ODS už nevolí, připojovali své podpisy.

Řekl bych, že evropská politika ODS je jednou z posledních, ve které jsme za ta léta voliče nezklamali. Ve které jsme plnili to, co jsme slíbili. A snad ne všem občanům se to vždy líbilo, ale třeba oceňují naše pevné a srozumitelné postoje současnou podporou. To, co jsme někteří o EU a euru říkali, se totiž ukazuje pravdivé.

Dokonce mi to i někteří z těch, kteří se zastavili u našeho petičního stánku před kanceláří ODS na hlavním třebíčském náměstí, potvrzovali. Byl to bezvadný den a já si vážím možnosti, že jsem si s desítkami lidí mohl podat ruku a s celou řadou z nich i podiskutovat - nejen o evropské politice, ale také o domácí politice i komunálních tématech.

Chci ocenit práci Martina Hladíka, Miloše Šťastného, Standy Cejpka, Miloše Samka a dalších, kteří se na celé organizaci zásadně podílejí. I fakt, že náš petiční stánek stojí přímo před výkladní (a dobře polepenou) skříní ODS (velké prosklené okno naší kanceláře vede přímo na náměstí), přispěl k tomu, že petiční archy v Třebíči se rychle a bezproblémově plní stovkami podpisů občanů, kteří rezolutně odmítají přijetí eura.

PaedDr. Ivo Strejček
poslanec EP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…