Stržínek (ANO): Do ulic Valmezu vyrazily nové midibusy

08.09.2022 8:39

Od čtvrtka 1. září Valašské Meziříčí a jeho místní části křižuje kompletní nový vozový park městské hromadné dopravy.

Stržínek (ANO): Do ulic Valmezu vyrazily nové midibusy
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Celkem 10 standardních „velkých“ autobusů na stlačený zemní plyn – CNG vozí zdarma cestující po městě a jeho místních částech od 12. června. Jejich provoz zajišťuje společnost TQM - holding s.r.o. (dále TQM). Ta nyní doplnila vozový park také o dva speciální midibusy. 

Anketa

Byla demonstrace ze 3. září pro její svolavatele úspěchem?

98%
1%
hlasovalo: 22438 lidí
„Obsluhovat budou okružní linku číslo 10. Vedle toho, že jsou moderní, klimatizované a bezbariérové stejně jako velké autobusy, dokáží díky menším rozměrům lépe obsloužit i užší ulice našeho města. Právě s jejich využitím tak do budoucna počítáme například v případě rozšíření linek MHD na sídlištích,“ uvedl starosta Robert Stržínek.

I když měly nové midibusy jezdit ve Valašském Meziříčí už v červnu, podařilo se je do provozu nasadit až nyní. „V době, kdy jsme světové výrobce autobusů poptávali na dodání dvou midibusů s konkrétní specifikací vhodnou pro provoz MHD ve Valašském Meziříčí, byla jediným výrobcem turecká společnost BMC. I přes včasné uzavření kupní smlouvy a ujištění o včasné dodávce došlo kvůli vývoji světové ekonomiky a válce na Ukrajině k prodlení. Teď už jsou naštěstí nové midibusy ve Valašském Meziříčí a my zajistíme vše potřebné pro jejich neprodlené uvedení do provozu. Věříme, že nové autobusy přinesou jen spokojené cestování,“ popsal situaci Stanislav Brožek, ředitel osobní autobusové dopravy TQM.

Vedle uvedené novinky nechala radnice upravit také čas ranních spojů 4 a 5 na lince číslo 10. Důvodem je zajištění lepší dostupnosti MHD pro děti z lokality Kouty cestující do základních škol. Aktuální jízdní řády jsou k dispozici ZDE.

Od 12. června je ve Valašském Meziříčí MDH opět zdarma pro všechny cestující. Město uzavřelo se společností TQM desetiletou smlouvu s ročními náklady 21,3 milionu Kč s tím, že částkou bezmála 4,2 milionu se na provozu podílejí obce Krhová a Poličná. Nový vozový park tvoří 9+1 standardních „velkých“ třídveřových autobusů s délkou 12 metrů, které doplnil 1+1 speciální midibus o délce 9 metrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…