Stržínek (ANO): Příprava dopravního terminálu může začít

25.09.2019 15:31

Sjednotit autobusovou i vlakovou dopravu v jedné lokalitě a zajistit vyšší komfort přepravy cestujících. To je jeden z hlavním cílů vedení Valašského Meziříčí.

Stržínek (ANO): Příprava dopravního terminálu může začít
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Díky aktuálnímu rozhodnutí zastupitelů získá radnice poslední pozemky potřebné k tomu, aby mohla začít s přípravou moderního dopravního terminálu.

Město již vlastní pozemky v areálu Křižanovy pily a také před nádražím Českých drah. K zahájení přípravných prací dopravního terminálu však dosud postrádalo pozemky tzv. vlečky naproti nákupnímu centru. „Se společností České dráhy jsme o odkupu jednali tři roky. Pozemky o rozloze cirka 7 200 metrů čtverečních v této lokalitě mají pro město strategický význam,“ řekl starosta Robert Stržínek. České dráhy nabídly městu pozemky na základě znaleckého posudku za 4,94 milionu Kč bez DPH. Valašské Meziříčí si však nechalo vypracovat posudek oponentní, který určil obvyklou cenu na 3,7 mil. Kč. „Podle vyjádření vlastníka je jím navržená cena konečná. Zastupitelé se tak museli rozhodnout, zda na ni přistoupí a podpoří budoucí realizaci moderního dopravního terminálu a dalších staveb,“ shrnul starosta Stržínek.

Nakonec tedy představitelé Valašského Meziříčí nákup pozemků za cenu navrženou Českými drahami jednohlasně odsouhlasili. „Nyní můžeme oslovit urbanisty a dopravní experty, kteří v první fázi zpracují studii proveditelnosti dopravního terminálu. Celou lokalitu bude nezbytné posoudit z hlediska bezpečnosti provozu, propojení vlakové, autobusové i osobní dopravy a nalézt tak nejkomfortnější řešení pro cestující. Dopravní terminál by v budoucnu mohla doplnit další infrastruktura v areálu Křižanovy pily, jako sportoviště, administrativní či bytová výstavba,“ doplnil Robert Stržínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…