Strzondala (TOP 09): Prezidentův dárek nám nevoní

29.09.2017 8:37

Prezident Miloš Zeman během své „nevolební“ kampaně nedávno navštívil Moravskoslezský kraj.

Strzondala (TOP 09): Prezidentův dárek nám nevoní
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Jak je u něj už zvykem, na návštěvu přijel s příslibem dárku v podobě čínské fabriky na pneumatiky. S radostí informoval, že dá práci nejméně 1500 lidem v našem regionu.

Čínský investor požaduje pro svou továrnu lokalitu obdélníkového tvaru o rozloze 100 hektarů. Karvinská nová průmyslová zóna Barbora nevyhovuje. Továrnu nechce kraj ani u mezinárodního letiště v Mošnově a město Ostrava ji odmítlo také v Hrabůvce. Argumentuje specifickým pachem nových pneumatik. Já tvrdím, že gumárenský provoz opravdu smrdí – a to hodně do dálky.

Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu letos v Karviné již 48 krát došlo k překročení hodnot imisních limitů. Takže již 48 dnů jsme se letos dusili svinstvem, létajícím ve vzduchu.

Jistě si všichni uvědomujeme nutnost chránit ovzduší v tak ekologicky postiženém regionu, jakým Ostravsko a Karvinsko je. A že tedy je potřeba usilovat o čisté, ovzduší nezatěžující provozy.

Je pravda, že nezaměstnanost v Karviné patří mezi nejvyšší v republice. Nicméně jsem přesvědčen, že v době vysokého hospodářského růstu si lidé, kteří pracovat chtějí, práci najdou. Proto jsem nesmírně vděčen za to, že se prezident vrátil zpět do Prahy a odvezl si svůj páchnoucí čínský dárek.

ROMAN STRZONDALA - PŘEDSEDA REGIONÁLNÍ ORGANIZACE TOP 09 KARVINÁ

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Nerudová podporuje migraci do ČR

6:04 Okamura (SPD): Nerudová podporuje migraci do ČR

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Danuši Nerudové.