Suverenita: Pane premiére, okamžitě odvolejte Válkovou z vlády

24.03.2014 16:39

Česká Suverenita důrazně protestuje proti výrokům Heleny Válkové. Je zcela nepřípustné, aby jakýkoliv politik zpochybňoval zločiny Němců za Druhé světové války kdekoliv v Evropě.

Suverenita: Pane premiére, okamžitě odvolejte Válkovou z vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Volfová v redakci Parlamentních Listů

Německo okupovalo více než šest naši republiku a po celou dobu se dopouštělo zločinů na civilním obyvatelstvu. V průběhu světové války zahynulo jen v protektorátu nejméně 55 000 civilistů, což je více, než kolik zahynulo civilních obyvatel Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, které bylo vystaveno barbarskému bombardování ze strany Německa. Na území tzv. protektorátu bylo popraveno nejvíce lidí z celé okupované Evropy v poměru k počtu obyvatel. Jen v době druhého stanného práva bylo popraveno nejméně 5 000 českých vlastenců a popravovány byly i patnáctileté děti a těhotné ženy. Je absurdní, že tyto německé zločiny zpochybňuje zrovna paní Válková, která má trvalý pobyt v německém Pasově, pochází z německé rodiny a její otec byl za války příslušníkem protektorátní policie.

„Kdyby se kterýkoliv člen německé vlády odvážil vypustit z úst slova o tom, že za druhé světové války to nebylo tak zlé, za hodinu by už nebyl ministrem a v politice by navždy skončil. U nás je ale možné snad všechno. Ministryně spravedlnosti si dovolila říct, že v protektorátu se vlastně nic špatného nedělo. Dokonce vyslovila politování nad tím, že skončilo soužití Čechů a Němců, ale ani ji nenapadlo vyslovit alespoň lítost nad tím, že nacisté vyvraždili skoro všechny Židy, kteří s námi mnoho staletí žili ve společné vlasti. Asi to bude tím, že můj dědeček zemřel v Mauthausenu a babička přežila šest let věznění v Ravensbrücku, ale můj pohled na rozbití a následnou okupaci Československa se od pohledu paní Válkové zásadně liší,“ uvedla předsedkyně České Suverenity Mgr. Jana Volfová.

Mgr. Jana Volfová

  • ČSSD
  • předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká Suverenita

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…