Sviták (SLK): Křižovatka Rádelský mlýn se uzavře 29. března. Řidiči se sem vrátí příští rok v listopadu

05.03.2020 10:45

Na více než rok a půl se musejí řidiči cestující mezi Libercem, Jabloncem a Hodkovicemi nad Mohelkou obrnit trpělivostí.

Sviták (SLK): Křižovatka Rádelský mlýn se uzavře 29. března. Řidiči se sem vrátí příští rok v listopadu
Foto: SLK
Popisek: Starostové pro Liberecký kraj

V souvislosti s rekonstrukcí mimoúrovňové křižovatky státních silnic I/35 a I/65 u Rádelského mlýna nastane 29. března od 15 hodin úplná uzavírka tohoto dopravního uzlu. Skončí v listopadu 2021, což je oproti původním plánům o sedm měsíců dříve. K dispozici mezitím budou tři objízdné trasy.

„Jsem rád, že silniční správní úřad pečlivě posoudil navrhovaný harmonogram prací a zkrátil termín dopravního omezení. Chtěl bych požádat řidiče o trpělivost. Současná, bezmála padesát let stará podoba této křižovatky již neodpovídala bezpečnostním standardům a nevyhovovala současné intenzitě dopravy. Po rekonstrukci bude toto místo bezpečnější, s plynulým provozem,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek Jan Sviták. 

Zhotovitel stavby, jímž je sdružení firem Eurovia CS, SaM a Integra stavby, původně žádal o celkovou uzavírku silnice I/65 do 2. července 2022. Silniční správní úřad se rozhodl povolit ji do 30. listopadu 2021. Pokud jde o dobu trvání celkového uzavření křižovatky, došel Krajský úřad Libereckého kraje k závěru, že při efektivním využití pracovní doby ve spojení s důslednou koordinací jednotlivých fází výstavby lze termín uzavírky zkrátit. 

„Po posouzení harmonogramu stavební činnosti jsme přesvědčeni o tom, že některé práce plánované na rok 2022 lze provést buď za částečné uzavírky provozu anebo v souběhu s jinými pracemi v roce 2021,“ sdělil vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp. 

Zároveň s uzavírkou čekají řidiče také dopravní omezení v Jablonci nad Nisou. Proto byly stanoveny tři objízdné trasy. První, pro oblast Rýnovic, vede po silnicích I/35 a I/14 přes Liberec, druhá pro tranzitní nákladní dopravu míří z Turnova po silnici I/10 přes Železný Brod a Tanvald do jabloneckých Pasek, třetí objízdná trasa pro oblast Kokonína a Vrkoslavic bude značena po silnici II/287 přes Pěnčín a Maršovice.

Uzavírka citelně zasáhne i veřejnou hromadnou dopravu. Zaměstnanecká linka na trase Liberec – Rychnov u Jablonce nad Nisou povede objížďkou přes Jablonec nad Nisou. Další zaměstnaneckou linku z Jablonce přes Rychnov do Hodkovic nad Mohelkou obslouží menší vůz po trase z Rychnova přes Pelíkovice a Radoňovice.

Dálkové linky z Tanvaldu do Mladé Boleslavi, z Rokytnice nad Jizerou do Prahy, ale i komerční linka Jablonec nad Nisou – Praha povedou ve směru od Jablonce nad Nisou na Maršovice, Dalešice, Pulečný, Kopaninu, Frýdštejn, Jenišovice a turnovské Vesecko, kde budou najíždět na silnici I/10. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace