Svoboda (KDU-ČSL): Ochrana před dumpingovým dovozem

02.06.2018 13:06

Poslanci Evropského parlamentu schválili na květnovém plenárním zasedání návrh modernizace nařízení týkající se ochrany před dumpingovým dovozem a o ochraně před dovozem subvencovaných výrobků ze třetích zemí.

Svoboda (KDU-ČSL): Ochrana před dumpingovým dovozem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Svoboda

Cílem je přizpůsobit se výzvám globální ekonomiky 21. století a efektivněji reagovat v případech dumpingových dovozů ze zemí, kde dochází k distorzím na trhu se surovinami a energiemi, a to uvalením vyššího cla.

„EU tímto nařízením bude lépe hájit zájmy evropských výrobců, dovozců a samozřejmě ve finále i spotřebitelů. Tyto zásahy narušují obchod, neboť ceny surovin neodráží běžné tržní nabídky a poptávky,“ komentuje změnu europoslanec Pavel Svoboda, předseda Výboru pro právní záležitosti Evropského parlamentu.

„Do modernizace novely byly začleněny i sociální a environmentální hlediska, což v praxi bude znamenat například ochranu před dovozem produktů ze společností, které zaměstnávají děti a nezletilé," dodává český europoslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.