Svobodní: Do voleb jdeme sami za sebe

24.08.2013 20:04

K narůstajícím spekulacím ohledně volební spolupráce Svobodných s Václavem Klausem, respektive stranou Suverenita.

Svobodní: Do voleb jdeme sami za sebe
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

V reakci na množství dotazů na předsedu Svobodných Petra Macha a další členy strany, na množství spekulací, výzev v tisku i na sociálních sítích ohledně spolupráce Svobodných s Václavem Klausem respektive se stranou Suverenita nebo jinou stranou Svobodní sdělují:

Svobodní nejednali a nejednají o volební spolupráci s Václavem Klausem nebo se stranou Suverenita ani s jinou stranou. Svobodní jdou do voleb sami za sebe. Jednoduchým důvodem je rozdílnost programů a nepřekročitelnost některých postojů. Svobodní jsou například přesvědčeni, že Evropská unie má alternativu. Svobodní proto prosazují vystoupení České republiky z Evropské unie.

Svobodní nemohou spolupracovat s jinými stranami podle toho, jak se strany nazývají, nýbrž podle obsahu programu a myšlenek, které zastávají.

Do strany Svobodných nejsou kandidáti dosazováni, nýbrž vznikají v řádné soutěži názorů a myšlenek volbami při rovnosti šancí.

Podle stanov musí  každý kandidát Svobodných nejprve projít primárními volbami uvnitř strany a volby se konají elektronicky. Jde o férovou politickou soutěž uvnitř strany s rovným přístupem a podmínkami.

Strana svobodných občanů má v současnosti síť krajských organizací  a síť poboček po celé České republice a nedopustí, aby tato síť byla využita pro jiný program a jiné ideje, než ideje Svobodných.

Irena Válová, mluvčí Strany svobodných občanů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.