Svobodní: Nebojíme se říct, že dotace jsou blbost

29.12.2020 12:15

Komentář na facebookovém profilu k závěru auditu o eurodotacích pro premiéra Babiše.

Svobodní: Nebojíme se říct, že dotace jsou blbost
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Co říkáme na závěry auditu, které tvrdí, že Andrej Babiš je ohledně eurodotací ve střetů zájmů? Dotace jsou blbost! Dotace jsou totiž lákadlem pro všemožné chytráky.

A grafikou rozhodně nechceme tvrdit, že každé čerpání dotace je krádež. Jde nám o kritiku dotačního systému jako takového.

Najdou se totiž někteří lidé, kteří tvrdí, že chyba není v dotacích, ale v těch, kteří je rozdělují a čerpají. Stejně jako se najde řada těch, kteří tvrdí, že chyba nebyla v komunismu, ale v lidech, kteří ho tu 40 let udržovali.

My říkáme, že chyba je vždy v systému, který vytváří prostředí v němž se daří lidem, kteří chtějí zneužívat veřejnou moc. A historie ukázala, že takoví lidé se najdou v každé době.

Čím silnější je stát, čím více peněz se přerozděluje, a čím větší je státní moc, tím častěji dochází k excesům jako v případě čapího hnízda nebo solárních baronů.

Nechceme ztrácet čas dohady o střetech zájmů, byly tu, jsou a budou. Koukáme proto dopředu, abychom se systémově zbavili všech příležitostí ke zlodějnám a měli čas lidem vysvětlovat, čím vším jim mohou vlády škodit.

Nebojíme se říct, že dotace jsou blbost a dlouhodobě máme v plánu osvobodit od nich náš trh, který dlouhodobě deformují.

Více k tématu dotací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…