Svobodní: Neotravujme živnostníky zbytečnými regulacemi!

20.02.2015 15:29

Některá média přinesla v uplynulých dnech informaci o chystaném návrhu zákona z dílny ministerstva zemědělství, který by měl zcela znemožnit prodej sudového vína dováženého ze zahraničí. Má údajně zabránit podvodům spojeným s dovozem stáčených vín.

Svobodní: Neotravujme živnostníky zbytečnými regulacemi!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Svobodní chtějí nechat živnostníky žít a neotravovat je zbytečnými regulacemi a byrokracií. Proto zásadně nesouhlasí s chystaným zákazem prodeje sudového vína, který zničí tisíce živnostníků, kteří do podnikání vložili své úsilí a úspory.

Stát má trestat jen a pouze ty živnostníky, kteří se dopouštějí podvodu a to po prokázání viny. V žádném případě nesmí preventivně trestat všechny. Lhostejno, zda jde o dovoz sudových vín do vináren či masa do řeznictví. Zahájit podnikání je rok od roku obtížnější a jednoznačným cílem Svobodných je odstranit všechny zbytečné překážky.

Svobodní si uvědomují, že historie jednoznačně ukázala škodlivost přehnaných regulací i v oblasti obchodování s alkoholickými nápoji. Větší regulace naopak vedou k růstu černého trhu a s ním spojené kriminality.

Republikové předsednictvo Svobodných

reklama

autor: Svobodni.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.