Svobodní: Statečnost není jen vlastnost hrdinů z válečných a pohádkových příběhů

30.01.2024 19:05 | Ze sítí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k výročí Anticharty

Svobodní: Statečnost není jen vlastnost hrdinů z válečných a pohádkových příběhů
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní

Dne 28. ledna 1977 se konalo podepisování Anticharty. I to však má své hrdiny, kteří odmítli podepsat. Dodnes mohou být osobnosti, které odmítly podepsat Antichartu, inspirací pro každého z nás, kdo by byl tlačen do demonstrace názoru, který nezastává, neboť to jeho okolí bez legitimního důvodu vyžaduje.

Anketa

Je Petr Pavel dobrým prezidentem?

2%
96%
hlasovalo: 26282 lidí

Nedávný příkaz spálit kalendáře kvůli nakresleným symbolům míru na rukou armádních vojáků nás varuje před nebezpečným přibližováním se do dob, kdy některé projevy nebyly z absurdních důvodů možné a jiné, jako třeba podpis Anticharty, byly naopak vynucované pod pohrůžkou ztráty práce.

Mezi hrdiny, kteří nepodepsali Antichartu, patří například Vladimír Mišík, Jiří Suchý, Martin Štěpánek, Jaroslava Tvrzníková, Ilja Racek, Táňa Fischerová, Marie Tomášová, Naďa Urbánková, Helena Glancová, Hana Frejková, Kristina Vlachová, Eduard Cupák, Ladislav Dušek a celý kolektiv divadla Husa na provázku. Antichartu nepodepsali také Luděk Munzar a jeho nedávno zesnulá manželka Jana Hlaváčová.

Na rozdíl od těch, kteří lacině sloužili minulému režimu a dnes usilují o vysoké ústavní pozice, jsou právě tito lidé dobrým vzorem pro všechny budoucí generace. A živým důkazem, že statečnost není jen vlastnost hrdinů z válečných a pohádkových příběhů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…