Svobodní: Ženy u nás nepotřebují kvóty, aby se prosadily!

11.07.2016 13:22

Dnes bude vláda znovu projednávat dokument s úkoly do roku 2018, který má ženám zajistit čtyřicet procent míst na kandidátkách politických stran. Počítá se do budoucna i s kampaněmi, které mají zviditelnit ženské osobnosti z kultury a sportu. Vše na návrh týmu Jiřího Dienstbiera.

Svobodní: Ženy u nás nepotřebují kvóty, aby se prosadily!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Uvědomujeme si, že pro některé ženy může být místy potíž se prosadit, navíc, pokud mají rodinu a pracují. Kvóty však rozhodně nejsou řešením.

K čemu toto opatření povede? Ve větších stranách se budou obsazovat kandidátky jakoukoliv volnou ženou, a to navzdory tomu, že dosazená žena vůbec nemusí být v danou chvíli kvalitní kandidátkou. Malé strany si na kandidátku budou nuceny napsat manželky a příbuzné. Nikdo se pak nezaobírá faktem, jestli tolik žen v politických stranách chce opravdu profesionální politiku dělat.

Ve Svobodných máme mnoho žen, které mají svou pozici ať ve vedení strany, nebo ve volené funkci zastupitelek. Nepotřebujeme berličky k tomu, abychom se prosadily, a ani další zbytečné kvóty, které v politice k lepším zítřkům stejně nepovedou. Umíme se prosadit samy, jsme schopné osobnosti a podobné „ochrany“ nás uráží. 

Terézia Išková
zastupitelka Hodonína, členka Republikového výboru Svobodných a podnikatelka:

„Kvóty pro ženy jsou urážkou práce a snahy všech schopných a úspěšných žen. Vždy už na nás bude nahlíženo tak, že jsme protežované. Tohle si opravdu nepřejeme.“

Zuzana Haberlová 

Zastupitelka za Svobodné na Praze 9 na mateřské dovolené:

„Kvóty ženám nijak nepomůžou – naopak jejich postavení v politice zhorší.“

Markéta Chvalovská

Obecní zastupitelka ve Středočeském kraji a vedoucí vývojové laboratoře a výroby:

"Ta, která něco umí a je šikovná, nepotřebuje kvóty." 

Lenka Brčková

Předsedkyně Svobodných v Plzeňském kraji a finanční ředitelka na biofarmě: 

„Násilné protlačování žen do politiky pomocí kvót dehonestuje nejen všechny schopné ženy, ale i demokracii a politiku samotnou.“

Tereza Sladkovská

Místopředsedkyně pražských Svobodných, studentka medicíny a editorka v Ludwig von Mises Institutu CZ&SK:

„Kvóty nejsou řešením pro společnost, která nechce diskriminovat. U nás ve Svobodných se jako ženy zvládneme prosadit samy."

Jordanka Jirásková

Místopředsedkyně středočeských Svobodných, publicistka, aktivistka/bojovnice proti norskému Barnevernetu a matka dvou holčiček:

„Odmítám kvóty na cokoliv. Schopný člověk je nepotřebuje, ať je to žena nebo muž." 

Kateřina Ramešová

Místopředsedkyně pražských Svobodných a  lyžařská instruktorka:

„Je to manipulativní, nedemokratické a směšné. Jako ženu mě tento přístup uráží."

Kateřina Rýglová

Místopředsedkyně Svobodných v Plzeňském kraji, pracující v prodeji v nadnárodní pivní společnosti, studentka ekonomie a vášnivá milovnice piva: 

„Kvóty na ženy, ať už v politice nebo ve vedoucích pozicích v soukromém sektoru, jsou pro mě urážející. Snažím uspět tvrdou pílí a prací. Nechci být někam zvolena nebo dosazena jenom proto, že jsem žena. Jedná se o pozitivní diskriminaci, která nikomu ani ničemu nepomůže."

Jana Fraitová

Členka Republikového výboru Svobodných a kandidátka do krajských voleb:

„Návrh J. Diensbiera silně připomíná kvóty a regulace přicházející z Bruselu. Nařízení, která jsou jen, aby byla, jsou formální a jsou tvořena uměle shora jako za dob komunistů. V každém případě musí být kandidatura podložena aktivním zájmem každé ženy a její spontaneitou pro politická řešení. A to jsme my, Svobodné."

Irena Steinhauserová

Členka Republikového výboru Svobodných a lídr kandidátky do krajských voleb v Jihočeském kraji:

„Jsem toho názoru, že genderové kvóty v konečném důsledku poškozují ženy. Ženy nejsou menšina, podpora žen kvótami uráží schopnosti žen. 

Nevěřím v mužskou a ženskou politiku. Nevěřím, že pokud by bylo v politice víc žen, byla by jiná, lepší, čistší. Muži nehlasují proti ženám. Muži nechtějí poškodit svoje dcery, maminky, manželky. Naopak feministky často nespravedlivě posuzují muže." 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě