Svobodní odmítají lživé tvrzení SPD o spolupráci na volby do EP

03.11.2023 12:07 | Tisková zpráva

Svobodní důrazně odmítají lživé tvrzení předsedy SPD Tomia Okamury, který v Českém rozhlase prohlásil, že SPD jedná o spolupráci se Svobodnými na volby do Evropského parlamentu.

Svobodní odmítají lživé tvrzení SPD o spolupráci na volby do EP
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní

Svobodní s SPD nejednají a nebudou jednat o žádné spolupráci, protože se zásadně liší v programu i v hodnotách. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí

Svobodní jsou jedinou pravicovou stranou v Česku, která hájí svobodu, demokracii a právní stát. Svobodní chtějí reformovat Evropskou unii tak, aby byla transparentnější, efektivnější a respektovala suverenitu členských států. Svobodní také podporují volný trh, snižování daní a byrokracie, ochranu soukromí a lidských práv, a zrušení zákazu aut se spalovacím motorem v roce 2026. SPD je naopak populistická a extremistická strana, která šíří nenávist, strach a dezinformace. 

Svobodní považují za ostudné, že Petr Mach, bývalý předseda Svobodných, spojil své jméno s SPD a tím zradil své voliče a ideály. Již 5 let není Petr Mach členem Svobodných, je pro Svobodné minulostí, se kterou je spjatá řada neúspěchů, a přišlo by nám velmi zvláštní, kdyby dnes usiloval v barvách SPD o pozici europoslance, ze které již v minulosti odstupoval.

Svobodní mají za lídra do EP velmi aktivního a inteligentního mladého právníka, který se specializuje na evropské právo, a to předsedu strany Libora Vondráčka. Libor Vondráček je schopný a kvalifikovaný kandidát, který Svobodné jako jedinou parlamentní pravicovou politickou stranu, dobře prezentuje občanům. Libor Vondráček je také atraktivní volbou pro voliče ODS, kteří už ztratili důvěru v pseudopravicové vedení vlády Petra Fialy.

Svobodní žádají Český rozhlas, aby jim poskytl čas, kde by mohli tuto věc dementovat a představit svou kandidátku do EP. Svobodní také vyzývají voliče, aby nepodléhali lžím a manipulaci SPD, ale aby si udělali vlastní názor na základě programu a osobnosti kandidátů.

Svobodní jsou strana svobody, pravdy a odpovědnosti. Svobodní jsou strana budoucnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…