Svobodní předali vládě petici proti registračním pokladnám

10.04.2014 20:22

Strana svobodných občanů (Svobodní) shromáždila za pouhé dva dny cca 5,5 tisíce podpisů od lidí.

Svobodní předali vládě petici proti registračním pokladnám
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Petici podepsala mj. i poslankyně za ODS Miroslava Němcová. V petici požadují, aby vláda upustila od plánu uzákonit chystané povinné zavedení registračních pokladen. Petici předali Svobodní na úřad vlády ČR ve středu 9. dubna odpoledne.

Svobodní podpisovou akci pořádali ve dnech 31. března a 1. dubna 2014 před finančními úřady po celé ČR (tedy v posledních dvou dnech, kdy bylo možné podat daňové přiznání k dani z příjmu FO).

„Pan Sobotka nám bude tvrdit, že zavedením registračních pokladen zmizí daňové úniky. Bude štvát zaměstnance proti drobným podnikatelům a živnostníkům. Není tomu tak! Na Slovensku ani jinde do státní kasy registrační pokladny nic moc nepřidaly. Drobní poctiví živnostníci zaplakali a nepoctiví si v zákonech a kontrolách našli desítky děr. Drobným a podnikavým vezmeme, ale velkým hodíme dotace, aby se na vládu nezlobili a zůstali nám tady ,podnikat´,“ kritizuje vládní návrh místopředseda Svobodných Tomáš Pajonk.

Sečteno podtrženo. Vydělají firmy na výrobu a prodej pokladen, bude více úředníků, aby řešili novou agendu, a nejedna kadeřnice či trafikant přijde nákupem pokladny o svůj měsíční, či dvouměsíční zisk.

„Žádáme pana Sobotku, aby zvážil, zda není cestou k zbohatnutí národa spíše nechat lidi pracovat a sloužit zákazníkům, než komplikovat život, těm, kdo se o sebe chtějí poctivě starat sami. Dohlédnout na prodejce krátící tržby jde i jinak, než tím, že vydělají nejvíc výrobci registračních pokladem,“ dodává Pajonk.

Svobodní v žádném případě nejsou pro daňové úniky. Naopak. Daně mají být malé, férové, jasné a vymahatelné. To u nás nejsou a registr. pokladny k tomuto stavu nikde nevedly. Zjednodušeně řečeno náš stát bude řešit stokoruny od malých živnostníků, místo toho, aby vyřešil zásadní problémy – s tím jak se penězi plýtvá! Svobodní jsou pro menší zdanění, menší regulace, menší centralizaci. O svých penězích lidé rozhodnou nejlépe sami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.