Svobodní v noci na dnešek vyhlásili primárky a zveřejňují volební priority

21.08.2013 13:55

Svobodní v noci na dnešek vyhlásili primární volby na kandidátní listiny pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Svobodní v noci na dnešek vyhlásili primárky a zveřejňují volební priority
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Petr Mach

Od nynějška probíhá týden na nominace. O předních místech na čtrnácti kandidátních listinách rozhodne následující týden 1600 členů a příznivců  v zabezpečeném hlasování po internetu v přímé jednokolové tajné volbě.

Politické priority Svobodných pro předčasné volby do PSP ČR 2013

1) Štíhlý stát = bohatý občan

Svobodní jsou pro nízké daně a rušení nespravedlivých dotací, které se rozmohly v naší zemi jako mor. Svobodní prosazují zrušení daně silniční, daně z elektřiny a uhlí, daně dědické, daně z převodu nemovitostí. Svobodní prosazují zrušení daně z příjmu fyzických osob. Zrušení těchto daní doprovodíme zrušením dotací ve stejné výši.

2) Zrušíme 26 úřadů

Svobodní jsou pro osvobození lidí od nadměrné byrokracie. Svobodní prosazují legalizaci švarcsystému, aby lidé mohli pracovat a nabízet práci bez hrozby pokut. Svobodní prosazují rušení zbytečných úřadů a zákazů.

3) EU má alternativu

Svobodní prosazují referendum o vystoupení České republiky z EU. Z Evropské unie lze vystoupit a zachovat přitom volný obchod a volný pohyb lidí. Když Česká republika vystoupí z EU, nebude muset zavést euro.

4) Omezíme pravomoci politiků

Ať už bude do parlamentu a vlády zvolen kdokoliv, neměl by mít právo donekonečna zadlužovat stát a zvyšovat daně. Ústava by měla zakázat hospodaření státu na dluh a další zvyšování daní podmínit referendem. Referendem by také mělo být možné vetovat zákon schválený parlamentem („lidové veto“).

Svobodní chtějí v ústavě omezit pravomoci politiků.

5) Stop uzákoněným loupežím

Svobodní jsou proti „loupežím podle zákona“, kdy lidé musí platit povinně i za služby, které si nepřejí a neobjednali (poplatek za OZE na fakturách za elektřinu, příplatky za biopaliva v benzínu a naftě, zákonem stanovené exekuční poplatky, platby České televizi, autorské poplatky za kopírování a datové nosiče). Každý podnikatel si má peníze zákazníků zasloužit čestně, na základě dobrovolnosti, a ne donucením lidí k nákupům skrze zákon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…