Svobodová (OMMO): K americko-britsko-francouzskému útoku na syrské pozice

15.04.2018 12:20

Bohužel tento region slouží Rusku i USA mj. také jako oblast, kde se testují nové zbraňové systémy, demonstruje se vzájemná síla a využívá se "třetích stran", jenž slouží oběma velmocem.

Svobodová (OMMO): K americko-britsko-francouzskému útoku na syrské pozice
Foto: Občané městu, město občanům
Popisek: Občané městu, město občanům

Ozbrojený americko-britsko-francouzský útok na syrské pozice související také s vývojem chemických zbraní, jimiž syrský režim disponoval a které měly být dle mezinárodních úmluv zlikvidovány, nelze jednoznačně považovat za cestu k řešení složité situace v daném blízkovýchodním regionu. Danou oblast totiž ve velmocenském zájmu "zneužívají" jak Rusko, tak USA. Vzhledem k závažnosti situace a opakovanému použití např. právě chemických zbraní, při nichž umírají civilisté a je poškozováno jejich zdraví, by se vší vážností (o rozum opřenou) nemělo být problémem pro zainteresované strany se sejít a dohodnout se na řešení směřující k uzavření míru.

Bohužel tento region slouží Rusku i USA mj. také jako oblast, kde se testují nové zbraňové systémy, demonstruje se vzájemná síla a využívá se "třetích stran", jenž slouží oběma velmocem. Komu však neslouží tyto kroky, je civilní obyvatelstvo, což opět historicky potvrzuje fakta o tom, že v zájmu velmocí bývají lidské životy až na místě posledním. Neměli bychom ale být naivní a myslet si, že Asadovu režimu na civilních obětech záleží. Chování jeho režimu pak "zneužívá" Rusko a eskaluje vlny uprchlické krize směrem do Evropy, zejména zemí EU. Tyto destabilizující kroky opětovně "otevírají" možnosti k podobným zásahům, jako byl ten dnešní.

Toto "permanentní válečné hodování" dává sice velmocem tu více, tu méně pocit převahy, nevede však k řešení. Tedy ukončení války v tomto regionu a nastavení stabilizace, která by vystřídala "válečné běsnění" s riziky pro další části světa. Evropské země bez rozdílu, a členské státy EU jsou toho výrazným důkazem, často jen "dohánějí a snaží se ustát" přijatá rozhodnutí ve Washingtonu či Moskvě. Přitom se musejí potýkat s dalšími, nikoliv nezanedbatelnými účinky tohoto vývoje, a to je např. terorismus.

Protože se již dnes otevřeně hovoří o tom, že svět de facto hledá nové "hranice" nikoliv nepodobné těm z doby "studené války", je třeba si položit otázku: na čí úkor mají být v dnešním globálně nastaveném světě vztyčeny a udržovány? Jejich rádoby ochrana je totiž nereálná.

Ještě ale nebyly vyčerpány všechny reálné pokusy vedoucí k tomu, aby zase a dokola zbytečně umírali lidé.

Více ZDE

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…