Syková: H.E. Paul Ryan – důležité poselství v Senátu

28.03.2018 17:42

U příležitosti soukromé návštěvy navštívil Senát Paul Ryan, předseda Sněmovny representantů USA. Řekl „Amerika je skálopevně připravena zajistit obranu a bezpečnost svých spojenců“. Nepochybuji, že USA hrají důležitou úlohu v evropské bezpečnosti.

Syková: H.E. Paul Ryan – důležité poselství v Senátu
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka Eva Syková

U příležitosti soukromé návštěvy navštívil Senát Paul Ryan, předseda Sněmovny representantů USA. V souvislosti s tím proběhla i konference „Role Spojených států amerických v evropské bezpečnostní architektuře – 100 let poté“. Nepochybuji o tom, že USA hrají důležitou úlohu v evropské bezpečnostní politice a jsem přesvědčena, že jsou i zárukou bezpečnosti České republiky. Spojené státy hrály klíčovou roli nejen při ukončení 1. světové války a rozpadu habsburské monarchie, ale zasadily se, právě před 100 lety, o vznik samostatného Československa. Konference a jmenovitě Paul Ryan připomněl nejen události před 100 lety, ale i podporu naší země v letech 1948-89.

Zdůraznil, že role USA a NATO jsou velkou zárukou nejen pro naší bezpečnost, ale i pro naši demokracii. Řekl, že ve sdílení demokratických principů si jsou USA a naše země velmi blízko. Celosvětová bezpečnost má však dnes úplně jinou dimenzi a pomoc USA naší demokracii má jiné nástroje. Ty jsou ve spolupráci nejen na úrovni naší klíčové účasti v NATO. Zmínil se též o důležitosti jeho setkání s českými studenty a v diskuzi jsem se s ním shodla, že významnou pojistkou demokracie je vzájemná výměna mladé generace, pedagogických a vědeckých pracovníků. Připomněla jsem, že styky s americkými vědci, kteří v 60.-80. letech přijížděli do naší země, byly pro nás velmi významné, protože mnozí z nás cestovat nesměli. Paul Ryan prohlásil „Amerika je skálopevně připravena zajistit obranu a bezpečnost svých spojenců“. Dalo by se říci, že v případě ohrožení nás nebo ostatních spojenců, je americká síla jedinou alternativou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…