Syrovátka (Zelení): V nejtěžších chvílích jsme si schopni a ochotni pomoct a obětovat se

01.01.2021 20:00

Komentář na facebookovém profilu k novému roku

Syrovátka (Zelení): V nejtěžších chvílích jsme si schopni a ochotni pomoct a obětovat se
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Minulý rok byl plný překvapení. Pod tíhou současných omezení by se mohlo zdát, že jenom těch špatných. Já si z něj však odnáším také trochu překvapivé a krásné poznání, že v nejtěžších chvílích si jsme schopni a ochotni pomoct a obětovat se pro druhé v míře, jakou jsme v naší zemi neměli možnost poznat snad od druhé světové války.

Strastiplná cesta koronavirovou pandemií ještě není u konce, ale já věřím, že chuť většiny z nás pomoci a být prospěšní ostatním je dobrým základem, na kterém můžeme stavět naději a optimismus pro nadcházející rok 2021. Přeji nám všem, ať se v něm zase brzy můžeme na ulici bez obav obejmout s přáteli, restauracím a hospodám ať alespoň částečně vynahradíme letošní ztrátu, ať si opět užijeme kulturní akce a ať zase můžeme svobodně cestovat a vozit si zpět inspiraci z různých koutů naší vlasti i ze zahraničí.

A hlavně: do příštího roku můžeme vstoupit s vědomím, že pokud nám bude nejhůř, tak nemusíme čekat na blanické rytíře, ale můžeme se spolehnout na své ochotné a schopné sousedy, kterých je kolem nás víc, než jsme si ještě nedávno mysleli.

Ondřej Syrovátka, místostarosta Nového Jičína

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…