TOP 09: Ministryně financí odstoupí, pokud vyšetřování prokáže pochybení finanční správy

26.10.2019 9:20

Ministryně financí Alena Schillerová ze své funkce odstoupí, pokud se na základě vyšetřování orgánů činných v trestním řízení prokáže, že došlo k pochybení finanční správy, nebo zametení případu fiktivních reklam na Čapím hnízdě pod koberec.

TOP 09: Ministryně financí odstoupí, pokud vyšetřování prokáže pochybení finanční správy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Markéta Adamová

Uvedla to ve čtvrtek v reakci na interpelaci poslankyně Markéty Pekarové Adamové ve věci podezření z krácení daně koncernem Agrofert.

„Paní ministryně uvedla, že je přesvědčena, že se finanční správa řídí heslem „padni komu padni“ a v případě, že vyšetřování zjistí pochybení, vyvodí politickou odpovědnost a odstoupí z funkce. Paní ministryně sice opět neodpověděla na další konkrétní otázky, které visí ve vzduchu. Nicméně padl zde z její strany jasný závazek,“ říká první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Ministryně Schillerová opět odmítla odpovědět na konkrétní otázky. Při interpelaci byly položeny ministryni financí tyto dotazy:

  • Jaké kroky finanční správa v této věci učinila?
  • Zda byla věc finanční správou prošetřena a došlo k doměření daně?
  • Zda finanční správa předala podnět k prošetření Policii České republiky?
  • Zda došlo k promlčení celé kauzy? A v případě, že ano, kdo za to nese odpovědnost?

„Jedná se o podezření, že reklama zadaná firmami z koncernu Agrofert firmě Čapí hnízdo byla pouze fiktivní. Díky této operaci si mohly firmy z holdingu Agrofert snížit daňový základ o více než 272 milionů korun. Je naprosto nepředstavitelné, že by finanční správa přehlédla tak velký výdaj na reklamu, jelikož přesně skrze tyto výdaje často probíhá daňová optimalizace a finanční správa takovým transakcím zpravidla věnuje zvýšenou pozornost,“ doplňuje poslankyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace