TOP 09: Nezaměstnaní z OKD vyřeší problém firmám

09.02.2017 18:16

Je paradoxem, jak se stále mluví o tom, jak to máme v našem kraji těžké. Jmenovitě se neustále dokola opakuje, že lidé mají problém sehnat práci, trápí nás nezaměstnanost, OKD bude zavírat a nezaměstnanost ještě poroste.

TOP 09: Nezaměstnaní z OKD vyřeší problém firmám
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Je neustálý tlak na politiky, aby přitáhli nové a nové investory, kteří by zainvestovali nejen do Moravskoslezského kraje, a tím mohli zaměstnat lidi.

A najednou se dozvídáme, že firmy se potýkají se skoro neřešitelným problémem, a to nedostatkem zaměstnanců pro své firmy. Škody se mají vyšplhat až na 150 miliard korun. Nejedná se jen o pár jednotek či desítek lidí, ale čísla jdou až do stovek chybějících zaměstnanců pro jednu firmu. Tyto firmy poptávají nejen dělnické profese, ale i dokonce profese manažerské.

Shrňme si to: Když firma nabízí desítky nebo dokonce stovky pracovních míst, tak jim chybí lidé. Kde je tedy problém? Jeden z dlouhodobých problémů, který se nedaří současné vládě řešit je, že se stále vyplácí většině nezaměstnaným nepracovat a naopak pobírat dávky. TOP 09 na tento neduh dlouhodobě poukazuje a v minulém období navrhovala i řešení v podobě efektivně cílené podpory. Ti co pracují, musí být zvýhodněni než ti, kteří dlouhodobě pobírají dávky, protože se jim vyplatí zůstat doma. TOP 09 toto chce řešit snížením daní pro pracující rodiče. Chceme spravedlivé odměňování pro poctivé pracující lidi. A konkrétní řešení pro Moravskoslezský kraj? Je více jak jisté, že dříve nebo později dojde k uzavření OKD a v našem kraji budeme evidovat zvýšený nárůst nezaměstnaných. A právě tito lidé by mohli pokrýt právě volné pracovní pozice v těchto firmách. Lidé budou mít práci a firmy zaměstnance.

MARCELA MASNÁ, KRAJSKÁ MANAŽERKA TOP 09 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).