TOP 09 chce důvěryhodnou vládu

22.11.2018 19:42

Prohlášení Výkonného výboru TOP 09

TOP 09 chce důvěryhodnou vládu
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Výkonný výbor konstatuje, že Andrej Babiš dosud věrohodně nevysvětlil kauzu uklizení svého syna do zahraničí. Naopak zde zůstávají alarmující okolnosti, které poukazují na to, že Andrej Babiš maří vyšetřování své vlastní trestní kauzy.

Konstatujeme, že Andrej Babiš tímto svým jednáním poškozuje důvěryhodnost České republiky a podkopává principy právního státu.

Výkonný výbor vyjadřuje zklamání nad tím, že Andrej Babiš z této situace nevyvodil osobní zodpovědnost a neodstoupil z funkce premiéra. Takový postup je samozřejmý ve všech demokratických zemích.

Výkonný výbor říká, že hlasování o nedůvěře vládě je jediným mechanismem, kterým mají poslanci šanci zbavit Českou republiku trestně stíhaného premiéra a všichni poslanci TOP 09 se proto zítřejšího hlasování zúčastní a budou hlasovat pro vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše.

Výkonný výbor je přesvědčen, že všichni poslanci, kteří jsou si vědomi svého poslaneckého slibu a záleží jim na zachování principů právního státu, budou zítra hlasovat pro nedůvěru vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…