TOP 09 ukončila spolupráci s dosavadní koalicí na benešovské radnici

06.01.2016 12:34

Benešovská organizace TOP 09 rozhodla o ukončení dosavadní koaliční spolupráce v Benešově.

TOP 09 ukončila spolupráci s dosavadní koalicí na benešovské radnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Na pondělním jednání zastupitelstva města rezignoval na svůj post v radě města Pavel Dvořák (TOP 09), který nadále zůstane jen zastupitelem. Současně benešovská TOP 09 podpoří jako konstruktivní opozice vznik nové koalice složené z ČSSD a ANO. Důvodem pro podporu této změny ve vedení města je snaha o akceleraci rozvoje města a možnost splnění větší části z volebního programu TOP 09 v Benešově.

Po více než roční spolupráci s dosavadním vedením města se zástupci TOP 09 rozhodli vypovědět Programové prohlášení koaličních partnerů. „Na podzim roku 2014 jsme vstupovali do koalice s nadějí, že budeme společnými silami směřovat k lepšímu rozvoji našeho města. Opakovaně se však ukázalo, že vedení radnice je zcela imunní vůči našim připomínkám a návrhům. Dlouhodobě neuspokojivá je třeba situace v privatizaci bytů. Rovněž kolem přípravy rozvojových oblastí Benešova neprobíhala diskuse ani v rámci koalice na takové úrovni, jakou by si tato problematika zasluhovala. A podle našeho názoru vedení města nevyvíjelo dostatečnou aktivitu k získání dotací pro město,“ uvádí zastupitel František Rousek (TOP 09). Dlouhodobě nebyly řešeny ani další připomínky TOP 09, jako například narovnání vztahů mezi přidruženými obcemi, spravedlivější rozdělování výnosu z loterií a výherních automatů nebo větší důraz na prevenci proti kriminalitě.

Současně se benešovská TOP 09 rozhodla podpořit vznik nové koalice tvořené ČSSD a ANO. Tuto koalici podpoří TOP 09 jako aktivní opozice, přičemž se zapojí do některých oblastí činností města, např. do přípravy rozdělování prostředků z rozpočtu města nejen pro sport, ale i pro divadelní spolky, pěvecké soubory, dům dětí a mládeže nebo pro seniory a osoby se zdravotním znevýhodněním či na prevenci kriminality. „Hlavně očekáváme nový impuls pro rozvoj města a využití jeho potenciálu jako turistické destinace, vyhledávaného města pro život i dobrého místa pro podnikání. Na novou spolupráci se těšíme. A věřím, že s novými koaličními partnery dokážeme z našeho města vytvořit skutečně kvalitní místo pro život všech generací,“ dodává zastupitel Pavel Dvořák (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

18:14 Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.