Talaš (Úsvit): Zneužívání sociálních dávek

04.01.2014 8:25

Proč se u nás zneužívají sociální dávky? V zásadě proto, že politikům, kteří nám tu dlouhé roky vládli, je to jedno.

Talaš (Úsvit): Zneužívání sociálních dávek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Talaš

Ubytovny pro sociálně problémové lidi u nás rostou jako houby po dešti. Staré hotely a zchátralé ubytovny u nás kupují tzv. obchodníci s chudobou, kteří do nich sestěhují problémové lidi ze širokého okolí. Od nich si vybírají velmi štědrý sociální doplatek na bydlení, jehož výše vůbec neodpovídá podmínkám, které v ubytovnách panují. Dopad na okolí je katastrofální. Ze slušné čtvrti se stane místo s vysokou kriminalitou, kde se lidé pomalu bojí vyjít po setmění ven.

Řešení přitom není vůbec složité. Hned po volbách poslanci Úsvitu přímé demokracie podali návrh zákona, který by měl s těmito praktikami zatočit. Chceme stanovit limit pro maximální výši doplatku na bydlení podle mapy nájemného, kterou zpracovává Ministerstvo pro místní rozvoj. Dále omezíme počet obyvatel každého bytu podle hygienických a technických norem.

Tak by spekulanti přestali skupovat ubytovny, jelikož by už nemohli inkasovat podporu na bydlení a „obchod s chudobou“ by už nebyl výhodný. Nevznikaly by už vyloučené lokality tzv. „romská ghetta“ a došlo by ke zlepšení bezpečnostní situace a životních podmínek slušných lidí.

Chtěli bychom návrh zákona projednat už na příští schůzi Poslanecké sněmovny a já se moc těším na argumentaci. Řešení zneužívání sociálních dávek slibovali před volbami skoro všichni. Pokud zvolení poslanci budou držet slovo, musí náš návrh zákona hladce projít.

Pakliže budu zvolen do Senátu, budu bojovat za to, aby také Senát tento potřebný zákon podpořil.

MUDr.Pavel Talaš – kandidát hnutí Úsvit s podporou hnutí ANO do Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…