Tecl (ODS): Vládní populistická politika zvyšuje náklady krajů

16.09.2017 16:51

A už je to tady. Kvůli populistickému předvolebnímu rozpočtu Sobotkovy a Babišovy vlády jsme na krajském zastupitelstvu museli zvednou příspěvek na dorovnání platů zaměstnanců Krajské správy a údržby silnic Vysočiny.

Tecl (ODS): Vládní populistická politika zvyšuje náklady krajů
Foto: archiv JT
Popisek: Starosta Havlíčkova Brodu Mgr. Jan Tecl (ODS)

Zaměstnancům samozřejmě zvýšení platů přeji, ale tohle má být odpovědná hospodářská politika? A to vůbec nemluvím o tom, že peníze si vláda bere i v době konjunktury na dluh.

Aby bylo všem jasné, co nás taková rozpočtová politika stojí (a hlavně bude stát): jen v případě Krajské údržby silnic na Vysočině se tím výdaje na platy (a jen do konce roku 2017) zvednou o neuvěřitelných 7.680.000 Kč. Umíte si jistě představit, jak to vypadá v dalších resortech a za celou ČR.

Naštěstí jsme měli na programu i příjemnější věci. Potěšilo mě, že krajské zastupitelstvo schválilo grantový program na podporu prorodinné a seniorské politiky obcí v objemu 1 mil. korun. Doufám, že tím pomůžeme dobré věci a trochu se tím vracím k setkání se seniory, o kterém jsem tu psal minulý týden.

Jan Tecl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.