Tesař (Trikolóra): Volební kampaň by neměla být o souboji mezi dvěma v ringu, ale atletickým desetibojem

24.10.2021 18:10 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zajímavé souvislosti dvojích voleb

Tesař (Trikolóra): Volební kampaň by neměla být o souboji mezi dvěma v ringu, ale atletickým desetibojem
Foto: Archiv JT
Popisek: Místopředseda Trikolóry Jan Tesař

Napadla mě taková drobná paralela, možná zajímavost v souvislosti s letošními parlamentními volbami, respektive referendem o Andreji Babišovi. Píše se rok 2018 a Trikolóra jde do svých prvních voleb, které jsou opakované komunální ve Strakonicích.

Na vysvětlenou...

Důvodem k opakování voleb bylo rozhodnutí soudu, na základě námitky lídra z konkurenčního uskupení, která poukazovala na zákaz města prezentovat ostatní účastníky voleb na plochách města. A to bylo posouzeno jako narušení svobodné soutěže.

Trikolóra měla výrazného lídra Františka Tomana a dobře postavená byla celá kandidátka. Program měl hlavu i patu. Kontaktní kampaň poctivě odpracovaná...

Ale stalo se přesně to, co letos v parlamentních. Ty strakonické volby zkrátka proběhly ve velmi podobné atmosféře. Lidi šli rozhodovat, jestli chtějí, anebo nechtějí starostu Hrdličku. Tím pádem ostatní uskupení a strany se svými programy byly absolutně mimo vnímání Strakoňáků.

Mimochodem, ve Strakonicích to nakonec dopadlo ještě drtivějším vítězstvím současného starosty Hrdličky, než v předchozích řádných volbách. Jediný, kdo trošku uspěl, byla strakonická "Spolukoalice", jako takový jediný pravděpodobně možný konkurent starostovi.

Oboje volby byly referendem a v obou si odpůrci stávající moci vybrali potencionálně druhé nejsilnější uskupení, které si vyhodnotili, že jediné může současného starostu nebo premiéra porazit. V situaci, kdy lidé volí proti někomu, můžeme pouze konstatovat, že jsme sice byli účastníkem večera, kde se bojovalo, ale hlavní zápas v ringu se nás netýkal, protože takové zápasy bojují v ringu jen dva komerčně nejzajímavější soupeři.

Přání na závěr... Přál bych si, aby volební kampaň nebyla o svalech a soubojích pouze mezi dvěma bijci v ringu, ale radši atletickým desetibojem, kde má celou soutěž šanci každý účastník a kde se nejlépe projeví, kdo má sílu, kdo techniku, kdo jen machruje a kdo je nejlepší, protože je komplexní borec...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…