Thoma: Budějovičtí zastupitelé schválili granty v kultuře

24.03.2021 10:46

Finanční podporu ve výši 6,1 milionu korun schválilo Zastupitelstvo města České Budějovice letošním projektům v oblasti kultury.

Thoma: Budějovičtí zastupitelé schválili granty v kultuře
Foto: Redakce
Popisek: Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma

Přes ekonomické dopady současné pandemické situace byl objem alokovaných prostředků oproti předchozím obdobím téměř dvojnásobně navýšen. Kolik peněz bude žadatelům v jednotlivých opatřeních rozděleno přiblížil náměstek primátora pro kulturu Juraj Thoma. „Na celoroční činnost místních kulturních organizací připadne 523.700 Kč. Na akce reprezentující město půjde 143.500 Kč a na kulturní projekty 4.272.800 Kč. Klubová scéna obdrží 800.000 Kč a na publikační činnost bylo vyčleněno 360.000 Kč.“  Z celkových 10 milionů určených v roce 2021 na grantovou podporu kultury nebylo rozděleno ještě 3,9 milionu korun. K těmto zbývajícím prostředkům náměstek uvedl, že jsou určeny pro start víceletých grantů, jejichž vyhlášení se předpokládá letos v červnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).