Trtek (ANO): Průjezd Dalovickou ulicí již nebudou brzdit zaparkovaná auta

01.11.2023 16:30 | Tisková zpráva

Každodenní komplikace řidičů při průjezdu Dalovickou ulicí v Karlových Varech končí. Desítky zaparkovaných automobilů již nebudou stát na silnici, ale na novém parkovišti, které město nechalo vybudovat za více než dva miliony korun.

Trtek (ANO): Průjezd Dalovickou ulicí již nebudou brzdit zaparkovaná auta
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Dalovická ulice je velmi frekventovaná a parkující vozidla bránila v plynulém průjezdu. Proto jsme hledali cestu, jak složitou dopravní situaci vyřešit. Nabízela se možnost využít sousední travnatou plochu, která se do budoucna vzhledem k poloze v těsném sousedství průtahu nedá k ničemu smysluplnému využít,“ vysvětluje náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO). 

Anketa

Líbil se vám projev prezidenta Pavla pronesený 28. října?

4%
93%
hlasovalo: 14002 lidí

Nové parkoviště, které bude primárně sloužit obyvatelům žijícím v Dalovické ulici, má kapacitu 41 míst včetně dvou vyhrazených stání pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace.

„Na parkovišti, které je napojeno na Dalovickou ulici, je obousměrná komunikace, a součástí stavby je i přístupový chodníček a veřejné osvětlení. Parkovací stání jsou provedena ze zatravňovací dlažby, chodník pak z dlažby betonové,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje a investic Magistrátu města Karlovy Vary Daniel Riedl.

Nové parkoviště se řidičům otevře dnes odpoledne. Ihned poté by měla být všechna vozidla stojící v Dalovické ulici přeparkována a policie začne striktně kontrolovat dodržování zákazu stání.

„Máme ve městě vytipováno ještě několik dalších problematických míst, kde zvažujeme podobný postup. Jednou z nich je například Husova ulice ve Staré Roli,“ uzavřel náměstek primátorky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: V této mimořádné situaci jsem  požádal o pomoc Evropskou komisi

8:19 Ministr Výborný: V této mimořádné situaci jsem požádal o pomoc Evropskou komisi

Místo obvyklých 130 tisíc tun letos tuzemští pěstitelé ovoce sklidí kvůli silným mrazům jen pětinu, …