Turek (ODS): Bude-li se hlasovat o odvolání primátora, podpoříme to

26.06.2015 16:19

Oblastní rada Občanské demokratické strany Ústí nad Labem jednomyslným usnesením dne 24.6.2015 doporučila zastupitelům, zvoleným do Zastupitelstva statutárního města Ústí nad Labem za ODS, aby v případě vyvolání hlasování o odvolání primátora města, jeho náměstků a členů rady města toto odvolání podpořila.

Turek (ODS): Bude-li se hlasovat o odvolání primátora, podpoříme to
Foto: archiv
Popisek: Libor Turek, ODS Ústí nad Labem

Důvodem tohoto postoje ODS byla především nadále neudržitelná situace, kdy bylo zcela zřejmé, že klub zastupitelů hnutí ANO 2011, tedy vítěze komunálních voleb a vůdčího subjektu dnes již bývalé koalice, je rozštěpen a komunikace v rámci této koalice zdaleka není na úrovni, kterou odpovědné vedení města vyžaduje. Není-li jakákoliv politická koalice schopna opakovaně v zastupitelstvu prosadit vlastní body programu, je to vždy neklamným znakem toho, že nefunguje a de facto reálně neexistuje. A takový stav je pro město Ústí nad Labem a jeho obyvatele nepřípustný.

Zastupitelé ODS proto v souladu s usnesením OR ODS Ústí nad Labem podpořili dne 24.6.2015 odvolání dnes již bývalého a následně i volbu nového vedení města. ODS tak podpořila vznik menšinové Rady statutárního města Ústí nad Labem, před kterou nyní leží úkol vytvořit v Zastupitelstvu města takové prostředí spolupráce, ze kterého budou mít prospěch obyvatelé našeho města.

Zastupitelé ODS tímto svým postojem rozhodně novému vedení města nevystavili žádný „bianco šek“ a při své práci a rozhodování budou důsledně dbát na to, aby veškeré kroky vedení města směřovaly k naplňování programu, se kterým šla na podzim loňského roku ODS v Ústí nad Labem do komunálních voleb.
Zásadními prioritami, které budeme nadále prosazovat, jsou především posílení role městských obvodů s důrazem na přiblížení města občanům, bezpečnost a veřejný pořádek, čistota v ulicích, podpora sportu a kultury, rozvoj městské hromadné dopravy a další (viz volební program).

Ing. Libor Turek, Ph.D., předseda OS ODS Ústí nad Labem, a zastupitel Statutárního města Ústí nad Labem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…