Udženija (ODS): A pak že levice a pravice už neexistuje...

30.07.2019 10:01

Komentář na facebookovém profilu k postoji Pirátů.

Udženija (ODS): A pak že levice a pravice už neexistuje...
Foto: Jan Štěpán
Popisek: První místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija

Je úsměvné sledovat, jak Piráti již dva týdny nedělají nic jiného, než vysvětlují, jak se s nikým nechtějí a nebudou spojovat.

No vidíte, a my jsme jenom chtěli vyvolat debatu o možné spolupráci demokratických stran, o spojování jsme nikdy ani neuvažovali. Přesto na část silně levicového anarchistického křídla Pirátů jdou osypky a bůhví co ještě…A pak že levice a pravice už neexistuje...

Tak jen pár základních důvodů, proč mohou být Piráti v klidu a spojování s ODS se nemusí bát. My si totiž zakládáme na jednoznačných hodnotách a nemíníme z nich slevit. Věříme například, že o mandátu politiků rozhodují voliči, nikoliv stranické "internetové” výbory. Věříme také, že dluhy se mají platit a že věřitel musí mít možnost domoci se svých práv. Uvědomujeme si, že práce lidí něco stojí a že hodnoty jako vzdělání, zdraví nebo spokojený důchod nepadají z nebe. Vždy to někdo musí zaplatit.

Se svými politickými partnery spolupracujeme na základě vzájemné programové shody. Tu já osobně u levicových populistů vážně nevidím. A hlavně, neustálé kádrování od představitelů strany, která provozuje nepotismus na všech politických úrovních, považuji přinejmenším za legrační.

A jeden příklad za všechny: současný Magistrát pod vedením pirátského primátora má 21 placených členů Rady a různých výborů, a také poprvé v historii porevoluční Prahy pozici placeného místopředsedy výboru (sic!). Magistrát za primátora Svobody měl 6 placených předsedů výborů. Když uvážíme, že jejich měsíční plat je cca 85.000 Kč, k tomu připočtete náklady sekretariátu včetně minimálně jednoho asistenta, činí náklady na tohle "divadlo" minimálně 3 miliony měsíčně. Tolik k pirátskému omezování kumulace platů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky