Udženija (ODS): Centrum sociálních služeb Praha 2 opět obhájilo Značku kvality

12.03.2022 13:02 | Tisková zpráva

Úroveň péče a poskytovaných služeb v zařízeních Centra sociálních služeb Praha 2 patří dlouhodobě mezi nejlepší v republice.

Udženija (ODS): Centrum sociálních služeb Praha 2 opět obhájilo Značku kvality
Foto: Hans Štembera
Popisek: Starostka Prahy 2 Alexandra Udženija a ministryně obrany Jana Černochová

Důkazem je i ocenění, které pravidelně uděluje Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR. Na Prahu 2 pětihvězdičkový titul Značka kvality míří opakovaně.

„Pět hvězdiček v minulých letech získaly oba naše domovy seniorů i pečovatelská služba, která takto vysoké ocenění získala vůbec jako první v Praze. Obhajoba titulu domova pro seniory v ulici Máchova je tak důkazem trvalé kvality poskytovaných služeb. Je to především zásluha vedení Centra sociálních služeb Praha 2 a jeho pracovníků. Patří jim velké poděkování za jejich nasazení nejen v období pandemie, ale i teď, kdy pomáhají v zajištění základních potřeb a péče pro rodiny uprchlíků,“ ocenila úspěch starostka Alexandra Udženija.

Z maximálního počtu 1020 bodů jich centrum získalo celkem 953,5. Hodnotily se všechny aspekty poskytovaní sociální služby z pohledu klienta, konkrétně: ubytování, stravování, kultura a volný čas, partnerství a péče. V hodnocených oblastech bylo dosaženo bodových hodnot pro dosažení úrovně 5* v každé oblasti kromě ubytování, ve které již nelze s ohledem na dispoziční řešení vnitřních prostor postoupit a zvýšit úroveň této oblasti např. jednolůžkovými pokoji či zvětšením plochy dvoulůžkového pokoje a opatřeními pro vyšší podporu soukromí.

Centrum sociálních služeb Praha 2 získalo v minulých letech hned několik ocenění: v roce 2015 tituly Pečovatelka roku v kategorii ambulantní sociální služby – denní stacionář a v kategorii pobytové sociální služby. O dva roky později, v roce 2017, pak titul Pečovatelka roku v kategorii pobytových sociálních služeb získala vedoucí přímé péče z Domova seniorů Máchova.

Tyto úspěchy tak jen potvrzují špičkovou úroveň sociálních zařízení v Praze 2, kde se klientům dostává kvalitních odborných služeb i individuálního přístupu ze strany ošetřovatelek a celého týmu. Vysokou úroveň má i kvalita stravování, hlavní kuchařka z Centra sociálních služeb Praha 2 je toho důkazem. V soutěži o nejlepšího kuchaře/kuchařku společného stravování 2021 tj. v klání talentovaných zaměstnanců gastro provozů škol, nemocnic, domovů seniorů apod., kterou pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR se dostala mezi desítku nejlepších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…