Udženija (ODS): Je na čase, aby Piráti začali své naprosto nestandartní kroky vysvětlovat

07.06.2019 9:10

Transparentnost v rukou Pirátů vzala za své. Koalice musí vysvětlit podezření z falšování zápisu.

Udženija (ODS): Je na čase, aby Piráti začali své naprosto nestandartní kroky vysvětlovat
Foto: praha.eu
Popisek: Pražská radní Alexandra Udženija

Zastupitelé za ODS iniciovali mimořádné jednání pražského zastupitelstva. Občanští demokraté chtějí od koaličních radních vysvětlit, jak došlo k tomu, že v zápise z jednání rady o zakázce na Libeňský most je zmíněn jiný poměr hlasování než na zvukovém záznamu z jednání.

„Je zjevné, že došlo k záměrnému falšování zápisu z jednání Rady o výsledku hlasování, kterým radní rušili zakázku na rekonstrukci Libeňského mostu. Od radních budeme chtít důvěryhodné vysvětlení celé situace. Vysvětlení, které zastupitelům poslal ve svém dopise primátor Zdeněk Hřib, nám rozhodně nestačí. Abychom do budoucna předešli podobným nepříjemným situacím, budeme na mimořádném jednání zastupitelstva navrhovat konkrétní opatření, která pomohou radním se zvýšením transparentnosti jednání orgánů hlavního města,“ uvedl místopředseda zastupitelů za ODS Zdeněk Zajíček.

„Když před volbami současné koaliční strany slibovaly občanům transparentnost a konstruktivní postoj k opozici, netušila jsem, že to bude zahrnovat pozměňování oficiálních zápisů ze zasedání Rady a odmítání diskuse. Je na čase, aby nám začali své naprosto nestandartní kroky vysvětlovat,“ doplňuje předsedkyně zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…