Udženija (ODS): Láska se nedělí. Láska se násobí

21.11.2023 23:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře náhradního rodičovství

Udženija (ODS): Láska se nedělí. Láska se násobí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Nedávno jsme odstartovali kampaň „Láska se nedělí. Láska se násobí,“ která poběží až do jara a zaměřuje se na podporu náhradního rodičovství. Díky tomu jsem měla tu čest setkat se s mnoha inspirativními lidmi, v jejichž životě hraje náhradní rodičovství důležitou roli. Ráda bych vám teď postupně představila jednotlivé aktéry a jejich příběhy.

První z nich je Sandra, jednačtyřicetiletá žena, která vyrostla v pěstounské péči. V dětství si ale nejdříve prošla kojeneckým ústavem i dětskými domovy. Příchod do pěstounské rodiny jí, jak sama říká, změnil život k lepšímu. A tak se v dospělosti rozhodla pomoci těm, kteří na tom byli podobně jako kdysi ona sama.

Těší mě, že právě Sandra podpořila právě naši výše zmíněnou kampaň. Přestože je totiž naše město v pěstounství lídrem, i u nás máme pořád nedostatek přechodných pěstounů, a tak se snažíme získat nové. Právě lidé jako Sandra jsou důkazem toho, že to stojí za to.

I ona sama totiž dle svých slov za nejdůležitější považuje, že jí pěstouni dali mnohem větší volnost, než kdy zažila v prostředí ústavů. Proto i dnes učí své děti, že chybovat je lidské a za každý omyl nemusí hned následovat trest. Zároveň ale vyznává pravdivost – dětem by se podle ní neměly věci lakovat na růžovo.

Jsem vděčná za lidi jako je Sandra, její pěstounští rodiče a stovky a tisíce dalších, kterým není lhostejný osud dětí, jež neměly to štěstí, aby se narodily do funkční rodiny. Děkuji, že pomáháte. Děkuji, že jste.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu