Udženija (ODS): Nedělám politiku od stolu

18.07.2023 14:37 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k funkci náměstkyně primátora pro oblasti sociálních věcí, bydlení a zdravotnictví

Udženija (ODS): Nedělám politiku od stolu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Když jsem se stala náměstkyní primátora slíbila jsem, že nebudu dělat politiku od stolu. Nedělala jsem to tak na Dvojce a jinak to nebude ani v rámci celé Prahy. A svůj slib držím. Pravidelně navštěvuji nejen „naše“ pražská sociální a zdravotnická zařízení, centra zaměřená na péči o psychické zdraví nebo ta, kde se starají o oběti domácího násilí nebo lidi bez domova.

Aby tyto služby fungovaly co nejlépe, musíme naslouchat jejich klientům i zaměstnancům. Celkem jsem proto zavítala do 34 zařízení, ve kterých se starají o téměř 3588 klientů. Jak s personálem, tak s klienty jsem strávila mnoho hodin povídáním o tom, co funguje, ale také o věcech, které nejsou z jejich pohledu úplně ideální a jak by jim Praha mohla pomoct.

Dost mě překvapilo, že v mnoha zařízeních se za celé čtyři roky moje předchůdkyně nebyla ani podívat. Ale co už, každý máme jiné priority.

Udělám maximum pro to, aby hlavní město bylo pro tyto organizace opravdovým partnerem. Jsem tady pro ně a kdykoliv se na mě nebo mé kolegy mohou obrátit.

Vyspělá společnost se pozná podle toho, jak se dokáže postarat o ty nejslabší. A já věřím, že my to v Praze dokážeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): Nedodržené sliby a nečekaná spojenectví

21:03 Maříková (SPD): Nedodržené sliby a nečekaná spojenectví

Ostrov v Karlovarském kraji, malebné město s bohatou historií se dostalo do popředí pozornosti kvůli…