Udženija (ODS): Pomoc na lokální úrovni bývá nejefektivnější

25.09.2023 18:09 | Tisková zpráva

Pražští radní rozhodli na pondělním zasedání o vyhlášení Programu podpory aktivit městských částí hl. m. Prahy v oblasti pomoci lidem bez domova na lokální úrovni pro rok 2024.

Udženija (ODS): Pomoc na lokální úrovni bývá nejefektivnější
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Cílem programu je podpořit projekty zaměřené na zajištění materiální pomoci včetně výdeje jídel a udržování kontaktů s lidmi bez přístřeší či pomoc s uplatněním lidí bez domova na trhu práce. Žádosti budou moci městské části podávat od 30. října do 12. listopadu 2023 a hlavní město na program vyčlenilo 15,5 milionu korun.

Hlavní město vyhlásilo dotační program určený pro městské části na podporu aktivit v oblasti pomoci lidem bez domova pro příští rok. Dotace zároveň podporuje systémovou spolupráci hlavního města a městských částí v oblasti sociální politiky, přičemž může zásadním způsobem pomoci lidem bez přístřeší ukončit bezdomovectví prostřednictvím pomoci s pracovním uplatněním nebo bydlením.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

„V oblasti služeb a péče o lidi bez domova je spolupráce hlavního města s městskými částmi obzvláště cenná, protože městské části velmi dobře vědí, jak těmto lidem pomoct. Pokud je totiž pomoc realizována na lokální úrovni, bývá nejefektivnější. Spolupráci v této oblasti proto pokládáme za nezbytnou a zásadní,“ říká náměstkyně primátora pro sociální a zdravotní oblast Alexandra Udženija.

Městské části mohou prostředky využít na nízkoprahové služby pro osoby bez domova, tedy například na projekty zaměřené na zajištění materiální pomoci včetně výdeje jídel a udržování a posilování kontaktů s lidmi bez přístřeší, kteří se pohybují na území městské části. Dále pak například na projekty, jejichž výsledkem je zajištění pracovního uplatnění pro osoby bez přístřeší v podobě krátkodobých brigád i dlouhodobého zaměstnávání nebo vytvoření důstojného a stabilního bydlení pro osoby bez přístřeší.

Lhůta pro podání žádosti je od pondělí 30. října do neděle 12. listopadu 2023. Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků na financování programu je 15 500 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Pane Babiši, nepomáháte už více zlu než dobru?

18:14 Ministryně Černochová: Pane Babiši, nepomáháte už více zlu než dobru?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolebním slovům Andreje Babiše.