Udženija (ODS): Praha podpoří ovdovělé rodiny přes Nadační fond Vrba

16.08.2023 10:21 | Tisková zpráva

Hlavní město předá dotaci Nadačnímu fondu Vrba ve výši 200 tisíc korun. Poskytnutí příspěvku na tematické workshopy pro ovdovělé rodiny schválili pražští radní.

Udženija (ODS): Praha podpoří ovdovělé rodiny přes Nadační fond Vrba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Dotace je určena na projekt Setkání pod Vrbou. V letošním roce fond plánuje až pět setkání v rámci prodloužených víkendů, kterých se pravidelně účastní ovdovělí rodiče a děti. Program zahrnuje tematické workshopy, svépomocné skupiny a terapeutickou podporu.

„Každý rok ovdoví v naší republice 36 tisíc maminek nebo tatínků, kteří často zůstávají v těchto těžkých chvílích sami se svými dětmi. Smutek, stres, úzkosti, izolace, osamělost, finanční problémy a další aspekty se kterými se ovdovělé rodiny potýkají jim pomáhají překonat právě Vrběnky z Nadačního fondu Vrba. Děkuji všem, kdo pomáhají a děkuji také kolegům z Rady, kteří schválili můj návrh na dotaci 200 tisíc korun, aby tato pomoc fungovala i v letošním roce,“ říká náměstkyně pražského primátora pro zdravotnictví a sociální péči Alexandra Udženija.

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23347 lidí

Workshopy jsou zaměřené zejména na problematiku finanční gramotnosti, rodičovských kompetencí či právního povědomí. Uvedené oblasti jsou stěžejní pro rodiče, kteří prochází výraznou životní změnou, ztrátou partnera a nárůstem povinností a činností s tím spojených. Součástí akce jsou také výtvarné, rukodělné, pohybové workshopy a lekce s důrazem na sebeuvolnění a relaxaci, skupinové terapie, individuální terapie, svépomocné skupiny a celopobytový animační program pro dětskou skupinu. Organizace vychází zejména z poptávky rodičů po této tématice.

Nadační fond Vrba byl založen v roce 2016 a poskytuje celorepublikovou pomoc ovdovělým rodinám, které řeší stigmatizující problém. Za dobu svého fungování podpořil více než 400 rodin v těžké životní situaci. V loňském roce hlavní město podpořilo Nadační fond Vrba částkou 250 tisíc korun na projekt komplexní podpory rodin.

Na základě informací Nadačního fondu Vrba žije v České republice přibližně padesát tisíc ovdovělých rodin, které pečují o nezaopatřené děti do 26 let. Díky aktivitám organizace se rodiny nedostávají do sociální izolace a osvětovou činností nadační fond edukuje společnost k zodpovědnému přístupu k administrativním, právním a finančním povinnostem v rámci rodinného života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…