Urbanová (STAN): Jmenuji se Barbora, ale všichni mi říkají Báro

27.10.2021 21:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu, kde STAN představil svou novou poslankyni.

Urbanová (STAN): Jmenuji se Barbora, ale všichni mi říkají Báro
Foto: Piráti,STAN
Popisek: Piráti a Starostové a nezávislí

PŘEDSTAVUJEME NAŠE NOVÉ POSLANCE

Barbora Urbanová, poslankyně za Středočeský kraj.

„Jmenuji se Barbora Urbanová, ale všichni mi říkají Báro. Je mi 30 a žiji v Dolních Břežanech. Ve své rodné obci jsem zastupitelka, pracovní život mě zavál na post ředitelky politického institutu a asistentky předsedy STAN Víta Rakušana (nejen) v Poslanecké sněmovně. V politice pracuji 4 roky a doopravdy mě to baví.

Při svém vysokoškolském studiu jsem spoluvytvářela studentské projekty, které se zabývaly občanským vzděláváním. S jedním z nich, se Stužákem, jsme v roce 2018 vyhráli cenu Gratias Tibi. A protože jsem v té době chtěla hodně cestovat, měla jsem i brigádu - od svých 19 let jsem učila děti a mládež angličtinu. Vysokoškolská léta jsem tak strávila velmi aktivně a vlastně už si nepamatuji na dobu, kdy bych nepracovala. Jsem ráda, že jsem toho “vyzkoušela” víc, zejména tu pedagogickou zkušenost si budu pamatovat dlouho.
Ve svém volném čase cestuji a fotím všechna krásná místa, která na Zemi máme, čtu nebo mluvím. Jsem ráda se svou rodinou, přítelem i kamarádkami a kolegy v práci. A celkově ráda trávím čas s každým, kdo má aspoň trošku smysl pro humor a nebere se vážně.

Do Poslanecké sněmovny jsem kandidovala protože mám pocit, že když chce člověk něco změnit, měl by pro to něco udělat. Samo se neudělalo ještě nikdy nic. A protože si myslím, že problémy, které kolem sebe vidím, současná politika vůbec neřeší. Mladé rodiny, mladé maminky na rodičovské dovolené, samoživitelky. To všechno vidím ve svém okolí a říkám si, že systém je zastaralý, že se s ním moje kamarádky (i kamarádi) kolikrát musí spíš prát, než aby jim pomohl. V době covidu to platilo dvojnásob. Myslím, že i díky svým zkušenostem ze sněmovny tohle můžu změnit.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny