Urbanová (STAN): Novely pandemického zákona máme plné maily

24.01.2022 11:38 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k činnosti ve Sněmovně.

Urbanová (STAN): Novely pandemického zákona máme plné maily
Foto: Starostove-nezavisli.cz
Popisek: Barbora Urbanová

Každá schůze sněmovny, kromě těch mimořádných, dostane přesně 2 týdny na to, aby projednala všechny své body. To se řídí různými pravidly (třeba že mezinárodní smlouvy se projednávají ve čtvrtek, či že senátní vratky tzv. svratky, haha, se projednávají hned v úterý), ale to je teď nedůležité.

Důležité je, že my se po týdenní pauze vracíme k projednávání návrhů zákonů, novel, smluv a dalších bodů 6. schůze sněmovny. Vypsala jsem vám zase ty nejdůležitější věci za mě, ještě jsem přemýšlela, jestli dodat, že mě čeká tzv. zpravodajování mezinárodní smlouvy, která zamezí dvojímu zdanění s Kosovem, ale uvidíme, zda na to dojde (já bych chtěla už jen proto, že mám ráda svou práci hotovou).

Novely pandemického zákona máme plné maily, doufám a věřím, že bude panem ministrem dobře vysvětleno, v čem změny spočívají a že to není zákon, který by vám měl odebrat vaše práva a svobody. Korespondenční volba k nám přišla od senátora Marka Hilšera, je to návrh, který bude tlačit i ministr vnitra Vít Rakušan - s tím, že jeho resort dodá v rámci 2. čtení nějaké pozměňovací návrhy tak, aby s výsledkem byli všichni spokojeni. Čekáme velké obstrukce ze strany SPD, která prostě nechce hlasy ze zahraničí.

Držme si i tento týden palce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.