Ušák (STAN): Odvolání pana Zetka je osobní mstou, bránil hejtmanovým přátelům vysávat veřejné rozpočty

20.03.2021 17:14

Krajští zastupitelé Starostů a nezávislých budou chtít na pondělním mimořádném zastupitelstvu řešit způsob a důvody odvolání předsedy představenstva Krajské zdravotní Jindřicha Zetka. Na jednání proto zvou i další členy představenstva včetně bývalého předsedy Zetka, kteří by měli dostat prostor k vyjádření.

Ušák (STAN): Odvolání pana Zetka je osobní mstou, bránil hejtmanovým přátelům vysávat veřejné rozpočty
Foto: STAN
Popisek: STAN

Hejtmanovy sliby o zveřejnění smluv se straníky ANO považuje Filip Ušák (STAN) za nutnost. Nicméně v případě Vladislavy Marschallové a dalších straníků ANO, kteří za odměnu nevykazují odpovídající činnost, vyžaduje okamžité ukončení smluvních závazků s krajem.

„Na náš tlak hejtman přislíbil zveřejnit všechny smlouvy kraje s bafuňáři hnutí ANO. Nepovažuji to od něj za žádnou vstřícnost, ale nutnost směrem k veřejnosti. Druhou věcí je revize jejich plnění. S čím konkrétně radili a jaký z toho měl Ústecký kraj přínos,“ upozorňuje předseda krajského zastupitelského klubu STAN Filip Ušák a dodává: „Práce, kterou odvedla například krajská místopředsedkyně ANO Maschallová za peníze, které mohly jít třeba na odměny zdravotníků, v žádném neodpovídá smluvené výši a není možné ji v žádném případě odůvodnit. 52 tisíc za PR poradenství na poloviční úvazek, což odpovídá mzdě tiskového mluvčího na plný úvazek, to je naprostý výsměch.“

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Na trafiku pro Vladislavu Maschallovou upozornil bývalý předseda Krajské zdravotní Jindřich Zetek, který byl podle zastupitelů STAN právě z těchto důvodů hejtmanstvím odvolán. „Hejtman může konec pana Zetka odůvodnit jakkoli, ale věřit se tomu nedá. Ale z celé této kauzy zřetelně čiší, že šlo o osobní mstu za jeho nesouhlas s podpisem smlouvy pro poradkyni hejtmana a místopředsedkyni ANO. Odvolat šéfa nemocnic, kterým dnes chybí peníze na provoz za upozornění na podpisy fiktivních smluv, je obzvlášť v době krize odporné,“ říká krajský zastupitel STAN Milan Šťovíček.

Způsob a důvody odvolání Jindřicha Zetka z pozice předsedy představenstva Krajské zdravotní budou chtít zastupitelé STAN řešit na pondělní krajském zastupitelstvu. „Požádali jsme po dohodě všech opozičních stran o pozvání předsedy i místopředsedy představenstva společnosti, plus bývalého předsedy pana Zetka. Celé představenstvo odvolalo generálního ředitele společnosti mimo-jiné i z důvodu těchto fiktivních smluv. Máme i celou řadu dalších podezření, na která se chceme ptát. Jak je například možné, že hejtman podepsal příkaz k odměně GŘ a obešel tímto představenstvo? Budou nás zajímat i nejasnosti ohledně očkování, máme celorepublikově nejméně vakcín, jsme jediný kraj, ve kterém neočkují praktici, a naopak o řadě očkovacích míst panují pochybnosti, že se očkují lidé z protekce. Je velice smutné, že v takovéto situaci, kdy naši zdravotníci doslova padají na ústa a nemocnice jsou přeplněné, je schopen někdo takto systémově nezvládat situaci.“ doplňuje Filip Ušák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…