Úsvit-NK: Podpory pro solárníky jsou nelegální. Jde o 42 miliard ročně

26.01.2016 12:32

Už za dva týdny, tedy 15. února, má stát vyplatit první skoro 4 miliardy korun solárním baronům. Je to první splátka z celkem 42 mld. Kč, které mají dostat letos.

Úsvit-NK: Podpory pro solárníky jsou nelegální. Jde o 42 miliard ročně
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Tato výplata je však kvůli oficiálnímu stanovisku z Bruselu, které jsme dostali k dispozici, nelegální. Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek ale postoj Bruselu ignoruje a zjevně chce nezákonně vyplácet 15% z ceny elektřiny, kterou všichni platíme na složenkách. Nynější vedení ERÚ to nechtělo připustit, takže se ho vláda snaží ve prospěch solárních baronů zbavit.

„Informace od paní předsedkyně Vitáskové jsou šokující. Dnes budeme ve Sněmovně chtít tuto situaci vyřešit, a proto znovu navrhneme ve zrychleném režimu projednání naší technické novely, která zabrání tomu, aby se premiér a ministr Mládek snažili nesmyslně odvolat paní Vitáskovou a jejich kolegy. Navrhneme dnes několik bodů, které by měly tuto alarmující situaci objasnit,“ řekl na tiskové konferenci předseda klubu Marek Černoch.

Poslanec Martin Lank k tomu dodal: „Podle Bruselu je výplata peněz solárním baronům nelegální a každého z nás, včetně dětí a důchodců, chce tak stát okrást o 4 500 korun. Je jasné, proč musí Alena Vitásková pryč z úřadu, protože stojí v cestě podvodu na české občany za 42 miliard korun ročně.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…