Úsvit: Odmítáme volný vstup Turků do EU a půl miliardy co Sobotka do Istanbulu slíbil

08.03.2016 13:54

Poslanecký klub Úsvitu dnes zmocnil předsedu klubu navrhnout na zítřejší Sněmovnu projednání bodu informace vlády k imigrační krizi.

Úsvit: Odmítáme volný vstup Turků do EU a půl miliardy co Sobotka do Istanbulu slíbil
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Poslanecký klub Úsvitu dnes zmocnil předsedu klubu navrhnout na zítřejší Sněmovnu projednání bodu informace vlády k imigrační krizi. Odmítáme vyplacení miliard Eur Turecku. Odmítáme výkupné, které znamená závazek Sobotky vyplatit z našeho českého státního rozpočtu půl miliardy korun. Za tuto částku by ČR mohla rok financovat půl tisíce nových policistů, kteří by mohli chránit státní hranice. Stejně tak za velmi závažné považujeme informace o možném zrušeni vízové povinnosti pro Turky. Po panu premiérovi chceme dnes jasné informace k otázce bezvízového styku pro Turecko. Již dnes velká část distribuce drog v EU je v rukou Turků. Turecko nikdy nevyvrátilo vážná nařčení například Ruska, či Sýrie, že obchoduje s Islámským státem. Bezvízový přístup Turků do EU považujeme za zásadní bezpečnostní riziko pro ČR i EU. Tento krok by nebylo nic jiného než otevření evropské brány pro teroristy a islámisty!

Přerušený bod k migraci, který jsme bezúspěšně navrhovali projednat již minulý týden, bude muset řešit i další otázky. "Zásadní je i ochrana českých hranic. Summit EU nás vůbec nepřesvědčil o tom, že by se situace měla zlepšit. Bavorsko reálně zvažuje, že i proti vůli kancléřky Merkelové zavře hranice s Rakouskem. Za takové situace by zcela logicky došlo k přelití imigrační vlny i do České republiky, která na to není připravena,“ řekl poslanec Martin Lank.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…