Úsvit: Vládní návrh zákona o referendu je výsměch. Veto je i na nelegální imigranty

13.07.2015 18:32

Vláda dnes schválila zákon o celostátním referendu. Jsou v něm ale obsaženy blokace, které neumožní občanům reálně rozhodovat. Referendum zůstane jen na papíře.

Úsvit: Vládní návrh zákona o referendu je výsměch. Veto je i na nelegální imigranty
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Úsvit přímé demokracie - staré logo

„V návrhu jsou silná omezení. Občané nebudou moci rozhodovat o těch nejdůležitějších věcech, jako jsou daně, úprava volebního systému, mezinárodní smlouvy či odvolávání politiků z funkcí. Nemohli by například rozhodovat o odmítnutí nelegálních imigrantů. To jsou ty nejdůležitější věci, ke kterým má referendum právě být,“ říká k návrhu předseda poslaneckého klubu Marek Černoch.

„K vypsání referenda je třeba 250 tisíc podpisů. Přitom, jak úřady podpisy z petic vyškrtávají, bude reálně třeba přes 300 tisíc. Podle takového parametru se referendum vypíše jednou za 20 let. Takové referendum zůstane jen na papíře. Lidé nebudou moci reálně ovlivnit, co se děje,“ pokračuje Marek Černoch.

„Přesto budeme na vládu tlačit, aby tento zákon projednala přednostně. Všechny ty omezení budeme chtít vypustit, nebo snížit na rozumnou úroveň. První referendum podle tohoto zákona bychom chtěli o odmítnutí přijímání nelegálních imigrantů. To je typická otázka, kde se musí rozhodovat občané,“ uzavírá poslanec Černoch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Budou lidi zavíráni do vězení za pravdu? Co myslíte?

23:07 Okamura (SPD): Budou lidi zavíráni do vězení za pravdu? Co myslíte?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenám energií.