V senátních volbách se ukáže pětice Pirátských kandidátů

21.08.2014 16:52

Libor Špaček, Roman Kučera, Martin Zíka, Luděk Maděra a Miloslava Pošvářová. To jsou jména kandidátů, které Piráti staví do senátních voleb. První čtyři kandidují čistě za Českou pirátskou stranu, poslední jmenovaná jde do boje o senátní křeslo v koalici se Stranou zelených. Dále podporujeme kandidáta Strany zelených ve volebním obvodu Praha 5 a Praha 13 Václava Lásku.

V senátních volbách se ukáže pětice Pirátských kandidátů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Mgr. Libor Špaček, Ph.D., univerzitní vědecký pracovník, se rozhodl kandidovat ve volebním okrsku č.3 , Chebsko a Tachovsko. Rozen v Brně, po maturitě na gymnáziu emigroval do Anglie, kde se zpočátku živil jako nezávislý programátor a učitel meditace. Poté vystudoval matematiku v Londýně. Dále získal titul MSc s vyznamenáním v umělé inteligenci na University of Essex a posléze tamtéž i Ph.D. v počítačovém vidění. Přednášel na univerzitě v Anglii až do svého návratu do ČR v roce 2008. Nyní žije na venkově jižně od Stříbra. Je zastáncem přímé demokracie a decentralizace švýcarského typu a obránce osobní svobody. Chce prosazovat ekonomickou soběstačnost a decentralizaci, konec šmírování a svobody osob i informací.

http://liborspacek.eu/

Ve volebním obvodě č. 48 Rychnov nad Kněžnou, který je rozprostřen přes Orlické hory až k Pardubicku, se rozhodl kandidovat programátor a servisní technik Roman Kučera. Pochází z Jihlavy, vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT a členem Pirátské strany je od roku 2010. Pracuje sice v Praze, ale na Rychnovsku má rodinu a má k tomuto kraji vztah. Nejvyšší hodnotou jsou pro něj lidská práva a svoboda. Ty se bude snažit prosazovat i v Senátu.

http://www.rkucera.cz

Šestačtyřicetiletý Martin Zíka kandidující ve volebním obvodu Děčín pochází z Jílového u Děčína a k tomuto regionu se nadále hrdě hlásí. Působí v mnoha organizacích podporující ekonomický růst regionu. Žije ve Varnsdorfu a podniká v Děčíně. Jeho politickou vizí je obnova otevřené občanské společnosti v České republice metodou zavádění principů lokálně ekonomické praxe.

http://www.pirati.cz/lide/martin_zika

Luděk Maděra, kandidující ve volebním obvodu č. 78 - Zlín, je dlouholetým bojovníkem za svobodný přístup k informacím. V senátních volbách již kandidoval letos v lednu při doplňovací dovolbě v sousedním obvodu. 1. února 1999 nastoupil na radnici ve Zlíně jako vedoucí oddělení informačních systémů. Narazil na rozsáhlé tunelování, a když ho odmítl krýt, dostal koncem srpna 2000 „padáka na hodinu“. Od té doby svádí se zlínským magistrátem a krajským úřadem boj o informace, v posledních letech především o informace o platech a mimořádných odměnách. Jeho cíly, kterých by chtěl dosáhnout po případném zvolení josu opravdový svobodný přístup k informacím, transparentní státní správa, udržitelný rozvoj regionu a vymahatelnost práva.

http://www.ludekmadera.cz

Ing. Miloslava Pošvářová, Ph.D. se narodila roku 1963 v Brně. Pracovala jako technický dozor a kontrolor mostních staveb. Posléze se stala členkou Národní ekonomické rady vlády v sekci Boj proti korupci. Poslední dva roky pracuje pro Ředitelství silnic a dálnic ČR jako ředitelka úseku kontroly kvality staveb. Miloslava Pošvářová je stavební expertka s téměř třicetiletou odbornou praxí. Ve známost vstoupila především jako bojovnice proti rozkrádání státních financí na předražených stavbách. Za svůj nekompromisní postoj při obhajobě zájmů státu byla tehdejším vedením ŘSD odvolána. Přes opakovaná prohlášení v médiích ji ani nový ministr dopravy zpátky do funkce nevrátil. Do Senátu ČR kandiduje v koalici Strany zelených a České pirátské strany s názvem Miloslava Pošvářová do Senátu.

http://posvarova.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.