Vácha (STAN): Jsme připraveni organizaci vědomostních soutěží finančně podpořit

06.01.2023 15:45 | Tisková zpráva

Středočeský kraj chce i v letošním roce podpořit pořádání vědomostních soutěží. V roce 2023 by jich mělo být ve středních Čechách celkem 20, což představuje realizovat bezmála 400 jednotlivých kol soutěží a přehlídek pro zhruba 120 000 žáků.

Vácha (STAN): Jsme připraveni organizaci vědomostních soutěží finančně podpořit
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Radní Středočeského kraje zodpovědný za vzdělávání a sport Milan Vácha

Pro Středočeský kraj je v programu MŠMT alokována částka ve výši 2 miliony korun, kraj se bude podílet částkou minimálně 222 tis. Kč. Rozhodla o tom rada kraje. Dotace od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) budou podle této výzvy poskytovány na realizaci soutěží, které přispívají k naplňování Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2030+.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

„Vědomostní soutěže rozšiřují základní znalosti, podporují a motivují talentované a nadané žáky a navazují na rámcové vzdělávací programy daného oboru vzdělání. Jsme rádi, že žáci základních a středních škol v našem kraji se do soutěží zapojují a dosahují velmi dobrých výsledků. Jako Středočeský kraj jsme připraveni organizaci soutěží finančně podpořit, a to i s vědomím, že částka může být kvůli vyšším cenám vstupních nákladů vyšší než v minulých letech,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a školství Milan Vácha.

Mezi vědomostní soutěže patří například matematická, biologická či dějepisná olympiáda nebo jazykové olympiády. Koordinaci okresních a krajských kol soutěží každoročně zajišťuje Odbor školství Krajského úřadu Středočeského kraje prostřednictvím oddělení mládeže a sportu. V průběhu celého školního roku 2022/2023 bude organizováno 20 soutěží, tj. cca 388 jednotlivých kol soutěží a přehlídek, z toho 340 kol oblastních a 48 kol krajských.

Předpokládaná účast v roce 2023 je zhruba 121 tisíc žáků. Na organizačním zajištění v jednotlivých okresech Středočeského kraje pracuje 50 organizátorů z řad škol a školských zařízení a dalších subjektů. Středočeský kraj je primárním garantem realizace programu ve školách a školských zařízení na úrovni okresních a krajských kol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…