Václavík (SLK): Čouhá z toho účelovost jako sláma z bot. Tomu nelze uvěřit...

15.05.2015 19:42

Zastupitel se vyjadřuje ke kontroverzní zakázce "Volnočasové aktivity Liberec I", kterou provází řada pochybností souvisejících s náměstkem primátora Janem Korytářem:

Václavík (SLK): Čouhá z toho účelovost jako sláma z bot. Tomu nelze uvěřit...
Foto: Starostové pro Liberecký kraj
Popisek: Starostové pro Liberecký kraj

„Čouhá z toho účelovost, jako sláma z bot, a lze jen těžko uvěřit, že tato netransparentní procedura nebyla Janem Korytářem dopředu s dodavatelem dohodnuta. Kdyby šlo jen o změnu, která by umožňovala subdodávku v řádu několika málo procent a která by byla dobře zdůvodněna, pak by se vše dalo pochopit, byť by to neznamenalo, že pravidla porušena nebyla. Tady se ale bavíme o situaci, kdy byla celá zakázka de facto prodána třetí straně, a to vše za aktivní asistence některých představitelů města,“ říká David Václavík, zastupitel SLK.

Nová rada města učinila v zakázce na tři dětská hřiště několik sporných rozhodnutí. Nejdříve vrátila do hry původně vyloučeného uchazeče a zrušila hodnotící komisi, která uchazeče vyloučila.

Potom téhož uchazeče nová komise vybrala a rada města jej potvrdila jako vítěze, aniž by důvody původního vyloučení byly odstraněny.

Rada také odsouhlasila, že smlouva o dílo může být podepsána téměř tři týdny po zákonném termínu.

A nyní souhlasila i s její změnou pár dní poté, co byla podepsána.

„Nejedná se o drobné, jedná se o 20 mil. Kč, proto je zarážející, s jakou lehkovážností radní nakládají s rizikem, že o tyto peníze Liberec zchudne a dětská hřiště se nakonec opraví za městské nikoliv dotační peníze, nebo se neopraví vůbec,“ uzavírá Jiří Šolc, zastupitel SLK.  

David Václavík, zastupitel SLK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…