Váhalová (ČSSD): Jsme na křižovatce nenávisti nebo naděje?

06.01.2015 22:20

Většina z nás má za sebou vánoční rozjímání, protože víra je součástí člověka. Nedávno jsem si přečetla, že napojení se na instituci (jakoukoliv) vede k organizační kázni a snižuje odpovědnost za svoji víru.

Váhalová (ČSSD): Jsme na křižovatce nenávisti nebo naděje?
Foto: facebook
Popisek: Poslankyně za ČSSD Dana Váhalová

Dovolím si snad jenom takovou úvahu, která však není vůbec nová.

Různá prohlášení organizací, institucí či politiků jsou v poslední době politicky směrována jednou proti jednotlivci, jednou proti skupině či zemím.

Mír a politická stabilita se však neudržuje tím, že se hledají či vyrábí nepřátelé nebo se  uměle vytváří neodpovědné a nebezpečné hodnocení mezinárodně politické situace, která neodpovídá skutečnosti, ale pouze vystihuje názor v určitém směru.

V poslední době se často prioritně nehledá prostor a možnosti pro jednání, politický a diplomatický dialog. V roce 2014 mnohé evropské  země, včetně vlajkových lodí Evropy, opět  zařadily  zpětný chod  před rok 1989 a začaly   podléhat sílícím extremistickým pohledům a snahám.

Nemá tato agitace jenom vytvořit podmínky pro všeobecnou servilitu a neměli bychom se zamyslet  v jaké společnosti chceme žít? 

Co je to za svobodu slova a názoru, když každý hlas proti proudu je označován za  podezřelý, nebo hůře, za nebezpečný? Je to nesvoboda pod praporem svobody?

Když jsme žili v době studené války nikdo nemluvil o 3. světové válce, protože všichni věděli, že  existují dvě velmoci s atomovými zbraněmi a nosiči řízenými z vesmíru.

Konec 20. století přinesl velkou naději na změnu a vize amerického prezidenta Baracka Obamy o světě bez jaderných zbraní, kterou představil v Praze, ji umocňovala.

Když  pod vlivem událostí loňského roku Barack Obama označil Rusko za regionální mocnost, měl svým způsobem pravdu, protože ten náš svět je již skutečně jenom region s vteřinovým dosahem.

Nenechme si proto v roce 2015 nikým vzít lidskost ani některými politiky, ani některými  médii.

Mír je stále daleko na mnoha kontinentech, nedovolme, aby k nim přibyla opět i Evropa!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.