Valachová (ČSSD): Maturity a přijímačky jsou jenom špičkou ledovce

19.05.2021 16:57 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu ke kompetencím ministra školství

Valachová (ČSSD): Maturity a přijímačky jsou jenom špičkou ledovce
Foto: archív Kateřina Valachová
Popisek: Kateřina Valachová

Ministr Plaga říká v Právu, že moje kritika letošních přijímacích testů na střední školy je "mimo" a že neznám kompetence ministerstva a CERMAT.

Tak ještě jednou: Existuje u přijímaček rozdíl v kompetencích v roce 2021 oproti předchozím letům. MŠMT a tedy ministr má od srpna 2020 přímou kompetenci nad zadáním přijímaček nebo případně nad pověřením k tomuto zadání.

Tuto kompetenci si ministr sám "vyžádal" a naplnil ji pozměňovacím návrhem poslanec Jan Kubík (není problém najít, jde o číslo dokumentu 4534, k dohledání ZDE). Konec konců je to vysvětlené v odůvodnění tohoto PN. A výsledek si každý může zkontrolovat ZDE (proklik na Sbírku zákonů, je to na straně 2384, v případě změny týkající se přijímacích zkoušek na SŠ jde o bod 9: změna §60b odst. 3).

K ministrově poznámce, že kdyby si bral moji kritiku jeho postupu k srdci, tak už by odstoupil 147x, dodám jediné:

Čert vem moji kritiku. Měl by si ale brát kritiku tisíců a desetitisíců řadových učitelů, ředitelů, studentů, žáků, rodičů a také krotiku obsaženou v cca 40 usnesení školského výboru. Jehož návrhy zásadně neplní. Na tom záleží.

A stačilo by, kdyby misto odstupování začal komunikovat a pracovat. Jenže to měl udělat v čas. Což už dávno promeškal. Maturity a přijímačky jsou jenom špičkou ledovce jeho ministrování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě