Valachová (ČSSD): Není teď zrovna správná chvíle na to, aby stát odpustil lidem dluh?

23.03.2020 5:35

Komentář na facebookovém profilu k opatřením pro zmírnění dopadů krize na ekonomiku a občany

Valachová (ČSSD): Není teď zrovna správná chvíle na to, aby stát odpustil lidem dluh?
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Kateřina Valachová v pořadu Horké téma

Není nejlepší čas na odpuštění dluhů, které vznikly v době, kdy na trhu s půjčkami panovalo bezpráví? V týdnu bude zasedat “zmenšená” sněmovna a já budu mezi sedmi poslanci ČSSD, kteří v této poměrně zmenšené sněmovně budou naší stranu zastupovat.

Téma dluhů chci určitě otevřít. Budeme se bavit o tom, co podniknout ke zmírnění dopadů krize na ekonomiku a hlavně na občany. Odpuštění dluhů je jedna z cest. Určitě budu chtít rychlé zastavení takzvaných marných exekucí. Na tom je velká politická shoda a není na co čekat.

Na ihned.cz je rozhovor s ekonomem Filipem Pertoldem. Cituji odpověď na jednu klíčovou otázku: Nepomohlo by, kdyby vláda lidem v exekuci odpustila jejich dluhy? “Mělo se k tomu podle mě přikročit už dávno a nyní je rozhodně dobrá příležitost takový krok udělat. Nic se nezkazí, když se lidem odpustí dluhy, které vznikly v době, kdy na trhu s půjčkami panoval v Česku Divoký západ.”

Přesně tak. Jen bych tomu říkala spíše Divoký východ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.