Válek (TOP 09): Jiskřička, která snad zažehne pozitivní shody napříč politickými stranami

01.04.2021 20:33

Projev na 96. schůzi Poslanecké sněmovny dne 1. 4. 2021 k návrhu poslanců Kateřiny Valachové, Olgy Richterové, Lucie Šafránkové, Stanislava Grospiče, Markéty Pekarové Adamové, Marka Výborného, Jana Bauera, Věry Kovářové a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 438/2020 Sb., o úpravách poskytování ošetřovného v souvislosti s mimořádnými opatřeními při epidemii a o změně zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů.

Válek (TOP 09): Jiskřička, která snad zažehne pozitivní shody napříč politickými stranami
Foto: Repro ČT24
Popisek: prof. Vlastimil Válek (TOP 09)

Děkuji, pane předsedajícím. Jedním ze spolupředkladatelů zákona je paní poslankyně Pekarová Adamová. Já tomu úplně nerozumím, tak jsem si od ní vzal materiály, možná vás trošku zdržím, ale já to opravdu - to jsou Hospodářské noviny, tak já jsem si vzal špatné materiály. Omlouvám se. Tím pádem si myslím, že vzhledem k tomu, že normálně na velikonoční pondělí, které se blýská, které se blíží, ty ženy, i když chápu, že se ten zákon netýká ošetřování, o které se starají ty ženy, ono se týká mužů, není tam nic takového, nicméně mě vždycky ošetřuje moje manželka a moje maminka, nevzpomínám si, že by mě tatínek někdy ošetřoval, což možná bylo ku prospěchu tatínka i mému, byť to byl lékař. Tak si myslím, že je dobře, že na Zelený čtvrtek tady nesedíme zbytečně, ale že tady sedíme užitečně a že snad posuneme zákon, který je pro všechny ty, co se o někoho starají, odměnou, na které jsme se shodli. Kdybychom se takhle shodli na většině věcí, tak to tady možná bude v této zemi líp fungovat. A já doufám, že je to jakási jiskřička, která snad zažehne některé další pozitivní shody napříč politickými stranami. To je vše, co jsem k tomu chtěl říct. A samozřejmě tento zákon podporujeme. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…